Navigatie

Macedonië: Popova Kula Kalesh

Artikel 1 van 28 Volgende
€ 8,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Tikvesh Wine Region | Popova Kula - Kalesh

  • Druivenrassen: 65% Vranec, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Pinot Noir
  • Proef en ruik intense aroma's van rijpe bosbessen, bramen, kersen. Rond van smaak, afgeronde tannines, fluweelzachte afdronk, zondoorstoofd fruit, een beetje in de stijl van een zwoele Primitivo uit Puglia. Volop doordrinkplezier.
  • Lekker bij pasta's, klein wild, gebraden rood vlees, gekruide stoofschotels, mild gekruide Balkangerechten en zachte kazen. 

Recept ‘Chana Masala’ 

Macedonië is tegenwoordig een van de meest zuidelijke voormalige Joegoslavische deelstaten. Hoewel Macedonië een jonge staat is, die in 1991 onafhankelijk werd, heeft het een rijke geschiedenis. De naam ‘Macedonië’ is de oudste naam van een land in Europa. Het kent een roerige geschiedenis en toch is de wijnbouw altijd gebleven. De ‘beroemdste Macedoniër’ Alexander de Grote (geboren 356 voor Christus) was een groot wijnliefhebber en stimuleerde dan ook de verdere export van wijnen uit deze regio. Tijdens het Romeinse rijk was Macedonië een van de meest bekende druiventeeltgebieden. De Romeinen waren verantwoordelijk voor de verspreiding van de wijnstok in Europa. Macedonië ligt in dezelfde klimaatzone als bijvoorbeeld de Côtes du Rhône, Rioja en Toscane. Het klimaat is mix van invloeden van de Middellandse Zee, een continentaal klimaat en het naburige gebergte wat het land beschut tegen koude lucht uit het noorden. Popova Kula is een zeer modern wijnhuis en hotel in één. Een unieke ervaring om in een wijnhuis tussen de druivengaarden te overnachten. 

Een Indiaas gerecht met kikkererwten, tomaten en een heerlijke kruidenmix. 

Ingredienten: 4 uien, 2 teentjes knoflook, 4 theelepels verse gember, 2 groene pepers, 2 eetlepels korianderpoeder, 4 theelepels komijn, 2 theelepel komijnzaad, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepel kurkuma, 4 theelepels paprikapoeder, 2 theelepel currypoeder (‘hot curry’), 2 blik (biologische) ‘hele’ gepelde tomaten, of zelf verse tomaten ontvellen, 4 blikken kikkererwten, 1 theelepel zout, het sap van 1,5 citroen.

Bereiding: Snijd de ui, knoflook, groene peper en gember in kleine stukjes. Sauteer in een pan, bijvoorbeeld een wokpan. Doe dit voor ongeveer 5 minuten. Voeg alle kruiden toe en ‘rooster’ dit ca 1 minuut. Voeg nu de tomaten en de kikkererwten toe. Roer goed, zodat de tomaten een beetje uit elkaar vallen. Voeg eventueel een beetje water toe. Na 10 minuten voeg je het zout en het citroensap toe. Roer goed door en laat nog een minuut of 10 sudderen. Serveer met verse koriander, papadums (te koop bij  de toko) en een frisse salade. Het is ook lekker om witte rijst bij dit gerecht te eten! 

Lekker met de Kalesh erbij, eet smakelijk.

 

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2018 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.