Bio

Spanje : Vibracions Cava Brut Nature Reserva

Vorige Artikel 2 van 28 Volgende
€ 11,00 (inclusief btw)

Spanje – Penedes | Vibracions Cava Brut Nature Reserva * Bio

  • Druivenrassen : Macabeo,  Xarel.lo, Parellada. 24 maanden flesrijping.
  • Proef & ruik fris citrusfruit, appel, witte bloemen, toast en brioche. Zeer fijne, lang aanhoudende belletjes en een fijne, zachte mousse. Heerlijk frisse Cava.
  • Lekker bij sardines, gamba’s, gerookte zalm, frisse en jonge kazen.

Josep Masachs is opgericht door Josep Masachs Llorach. Hij begon met het maken van Cava voor vrienden en familie. Het wijnhuis Josep Masachs is gelegen in Vilafranca del Penedès en is in 1930 opgericht. Vandaag de dag is het de derde generatie Masachs die het wijnhuis in handen hebben. Het wijnhuis bezit circa 43 hectare wijngaarden. 

Escalivada (4 personen):
Ingrediënten
: 4 kleine aubergines, 4 lente-uitjes, 4 rode paprika, 2 tomaten, 
1/3 kopje extra vergine olijfolie, 1 theelepel zout.

Bereidingswijze: Maak een heet vuur in een houtskoolgrill, of verwarm de oven voor op 250 ºC.
Breng een dun laagje aan van de aubergines, uien, paprika en tomaten met olijfolie.
Bij gebruik van een grill, leg je de groenten rechtstreeks op de grill boven het vuur en draai je ze om de 15 tot 30 minuten om totdat het oppervlak verkoold is en de groenten gaar zijn.
Bij gebruik van een oven, schik je de groenten op een bakplaat of een braadslee en draai je ze elke 10 minuten om gedureden een half uur of tot de schil zwartig wordt en de groenten zacht zijn.
Verpak de groenten in bakpapier en plastic folie en laat ze afkoelen gedurende minstens een uur.
Haal de groenten uit het folie, en verwijder de schil en de zaden. Snijd de groenten in reepjes, en doe ze in een kom. Bestrooi ze met zout, en giet de olijfolie erover. 
Serveren op kamertemperatuur met geroosterd brood.

Salade van geroosterde paprika, haring en verse kruiden
Ingredienten
: 1 groene en 1 rode paprika, 1 zoete ui, 5 gram verse bieslook, 5 gram verse kervel
1 takje peterselie, 3 maatjesharingen, 1 teen knoflook, 4-5 eetlepels balsamicodressing
Gemengde sla, vers gemalen zeezout en peper, sneetjes witbrood
Bereidingswijze:
Verwarm de ovengrill voor. Kwast de paprika's dun in met wat olie en leg ze op het rooster onder de grill. Rooster ze rondom zwart. Laat de paprika's in een dikke plastic zak wat afkoelen. Pel ze. Halveer de ontvelde paprika's, verwijder steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen.
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Halveer de ui, snijd de helften in dunne schijfjes, duw de laagjes los. Snijd of knip het bieslook in stukjes van 1 cm. Knip de langste stukken van de kervelsteeltjes af. Snijd het peterseliegroen fijn. Maak de haringen schoon en snijd ze in smalle reepjes. Knijp de knoflookteen uit bij de balsamicodressing en meng het door elkaar. Meng de geroosterde paprika, uien en haringen met de balsamicodressing en laat het even staan (minimaal 15 minuten, maximaal halve dag). Meng de kruiden. Verdeel de gemengde sla over twee borden. Schep het haringmengsel er op. Strooi de kruiden er over. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Serveer de salade met vers frans stokbrood.

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.