Frankrijk: Domaine Le Novi - Terre de Safres Rouge * Bio

Vorige Artikel 4 van 33 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Frankrijk – Cotes du Luberon
Domaine Le Novi - Terre de Safres 2014 * Bio  

Hoog in de Provence ligt het wijnhuis Domaine Le Novi. 
Het beschikt over 30 hectare grond en bevindt zich midden in een uitgestrekt bos in de buurt van Bonde Pont aan het begin van de heuvels van de hooglanden van Luberon. De Mont Ventoux is in de nabijheid. 
Sinds 1986 wordt op ruim 50 hectare kalk- en stenenrijke grond wijnen verbouwd en in een ultra moderne wijnkelder verwerkt. De wijnmaker is jong, enthousiast en werkt volledig biologisch. Er wordt gemiddeld zo’n 20 dagen later geoogst dan omliggende wijnhuizen. 
Druivenrassen : 60% Grenache Noir, 35% Syrah, 5 % Cinsault. 
De druiven rijpen in betonnen vaten wat een zachte en pure stijl oplevert.
Proef & ruik frisse rode bessen, specerijen, cacao, zoethout. Een zacht en warm mondgevoel. Verfijnde stijl, zowel in geur als smaak. Typisch Mediterraans Garrigue (kruidig laag struikgewas). Lange, frisse, zachte en evenwichtige afdronk....
Lekker bij: gegrild vlees, stoofschotels, gegrild gevogelte, klein wild en harde kazen.
Ideale serveer temperatuur 15-17graden (iets onder kamertemperatuur).

Faisan à la Bourguignonne (Bourgondische Fazant)
Ingrediënten : 1 fazant, 6 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 125 gram boter, 2 uien, 1 grote wortel
150 gram spek, 20 gram bloem, 1 dl bouillon, 5 dl  rode wijn, mosterd, laurier tijmpoeder, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, 24 champignons, zout, peper.

Bereiding: schil en hak de sjalotjes. Schil en pers de knoflook. Schil en hak de uien fijn. Schil de wortel en snij ze in brunoise (hele kleine blokjes). Maak de champignons schoon. Snij het spek in vier stukken. 
Leg deze in een pan met water, breng het aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet het af en spoel het spek af onder koud water. Droog het af en snij het in brunoise. Snij de fazant in stukken. Hak het karkas klein. Smelt 40 gram boter in een pan. Sauteer hierin het gehakte karkas. Voeg uien wortel en spek toe. Als alles goed bruin is voeg dan de bloem toe. Laat ook deze bruin kleuren en geef er de rode wijn bij, zout en peper en een beetje van de vier specerijen: tijmpoeder, gemberpoeder, kruidnagelpoeder en laurierpoeder. Voeg er dan nog een lepeltje mosterd bij en de knoflook. Laat 30 minuten op zacht vuur koken. Het moet tot de helft reduceren. Smelt ondertussen 60 gram boter in een andere pan en sauteer hierin de stukken fazant samen met de sjalotjes bruin. Sauteer de champignons in de rest van de boter, geef er zout en peper over. Passeer de saus onder druk. Voeg ze bij de fazant en laat nog 35 minuten zachtjes koken. Leg de stukken fazant op een voorverwarmde dienschaal en omring ze met champignons.

Filmpje: Domaine Le Novi - Romain Dol Vigneron Luberon

 

(H)eerlijke wijnen...

Uw voordelen:

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of 75,-
  • Alle wijnen kunt u per fles bestellen, zo kunt u zelf uw favoriete samenstelling bepalen.
  • De wijnen zijn op smaak ingedeeld. U kunt ook op land of met de zoekhulp gericht zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Hulp nodig, tips of vragen over onze producten? Neem gerust contact op met onze winkel in Hilversum via 035-6229159 of via info@ildivino.nl. Wij helpen u graag met uw bestelling!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2017 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.