Zwitserland: Dôle Cave St Pierre Valais AOC
Valais - Provins – Dôle Cave St Pierre
- Druivenrassen: Pinot Noir en Gamay
- Proef en ruik veel zuiver rood fruit, droog, mooie mineraliteit en wat typische ‘boerse’elementen in geur en smaak, mooie mineraliteit en verfijning. In de smaak elegante kruiden en een hele prettige, zachte afdronk .
- Lekker bij groene groenten, pittige gerechten, Italiaanse gerechten op basis van tomaat, droge kazen, gevogelte, pates en bij gegrild vlees. Licht gekoeld serveren aanbevolen.
De wijngaarden liggen tussen 450 en 800 meter hoogte, de zomers kunnen behoorlijk koud zijn , terwijl zomers extreme hitte op de loer ligt. Maar een milde herfst maakt heel veel goed en zorgt voor een gelijkmatige rijping en late oogst mogelijkheden en dus mooi rijpe druiven. Neem daarbij het feit dat de zwitsers zelf dol zijn op hun eigen wijnen, ze exporteren maar 2%, en ziedaar de reden dat maar weinig van deze wijnen in het buiten;and te vinden zijn. Maar wat er wel wordt geexporteerd is van een kwalitatief zeer hoog niveau!
Dole wordt gezien als de rode wijn van Zwitserland en wordt in alle Zwitserse restaurants enthousiast aanbevolen.
- beperkt leverbaar -