Navigatie

Spanje: Catalayud - Evodia Garnacha

Vorige Artikel 13 van 30 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Catalayud | Evodia

  • Druivenras Garnacha aangevuld met 10% Syrah
  • Proef en ruik een weelderig bouquet van rood fruit, zondoorstoofde pruimen, amarenen kersen, vijgen, kardemom en iets vanille. Rond, rijp, stevig zonder zwaar te worden. Garnacha in zijn puurste vorm.
  • Lekker bij nagel- en komijnenkaas, gegrild lamsvlees, klein wild, rijke pasta, ovenchotel met veel zonnige groenten.

De Griekse naam Evodia ( eu- oodia ) staat voor een expressieve geur, een wel heel exacte omschrijving van de geur van deze wijn. Het etiket verbeeldt de emotie die opgeroepen wordt bij het openen van de fles: De geur is zo exuberant en verleidelijk dat hij je bij blijft; de roots van de 100 jaar oude stokken zijn zo diep geworteld dat het een kluwen lijkt .(zie label ) De leisteen ondergrond tenslotte vertaalt zich in de prachtige nachtblauwe kleur. Het geheim van Evodia ligt in de wijnranken, deze staan in leisteen ondergrond, op een hoogte van wel 850 meter (op een berg van 1450 meter hoog) en zijn door hun leeftijd van 40 jaar voor de witte druiven en de leeftijd van 80 tot 100 jaar voor de blauwe druiven diep in de grond verankerd. De rode wijn wordt vergist in roestvrij stalen tanks. De Amerikaanse importeur Eric Solomon heeft keer op keer succes met het selecteren van garnacha wijnen van zeer oude wijnstokken. Maar hij maakt ze ook zelf! Samen met de talentvolle wijnmakers Jean-Marc Lafage uit de Roussillon en Yolanda Diaz uit Calatayud maakt hij deze zwoele Evodia van 90% garnacha en 10% syrah. De met de hand geoogste druiven worden in roestvrijstalen en betonnen vaten vergist en gerijpt om zo veel mogelijk het rijke fruit te laten spreken. Meer dan 5 maanden rijping heeft de wijn niet nodig, dit is puur jeugdig drinkplezier.

        
Recept: Beef Chimmichurri
Ingredienten (voor 4 personen): 4 dunne, mooie beeflappen,  1 verse rode peper,  een handje verse bladpeterselieblaadjes,  een handje verse koriander blaadjes,  een handje verse basilicum (alleen de blaadjes), 2 theelepel gedroogde oregano,  3 eetlepels rode wijnazijn,  1 rode ui,  1 grote knoflookteen,  4 eetlepels olie, peper & zout.
Bereiding: Meng de olie en de rode wijnazijn samen met een snuf peper en zout in een kommetje en zet even weg. Maal de rode peper, peterselie, koriander, basilicum, oregano, rode ui, knoflook, bieslook, koriander met wat peper en zout fijn in een keukenmachine.  Schep dit bij het olie-azijnmengsel en roer door elkaar. Verwarm een grillpan op hoog vuur.  Bestrijk beide kanten van het vlees met olie en bestrooi licht met peper en zout.  Bak de beeflapjes om en om in enkele minuten goudbruin met mooie grillstreepjes. Serveer het vlees met de chimmichurri. Lekker met de vega pie, of met krieltjes en een groene salade.

Recept vega: Wellington met Stilton, snijbiet en walnoten
Ingrediënten: 12 sjalotten, gepeld, 25 g boter, 100 g walnoten, grof gehakt, 200 g stilton, verbrokkeld, 1 el tijmblaadjes, 500 g snijbiet, zonder stugge stelen en in fijne reepjes, 500 g bladerdeeg, 1 ei, losgeklopt.
Bereiding: Bak de sjalotten in 15 min op laag vuur zacht en bruin in de helft van de boter. Schep ze dan in een kom om met de walnoten, kaas en tijm. Blancheer de snijbiet 1 min en laat goed uitlekken. Doe de reepjes dan met de rest van de boter, wat zout en versgemalen peper in de sjalotbakpan. Bak de snijbiet in 1-2 min iets droger en schep dan door het sjalotmengsel. Laat afkoelen.
Verwarm de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante lap van 35 cm. Snij de lap doormidden. Schep de vulling als een flinke berg op een lap bladerdeeg. Kwast de randen in met ei. Leg de tweede deeglap erop en druk het pakket rondom stevig dicht. Snij het deeg bij en druk de randen wat platter. Snij wat inkepingen in de bovenkant en decoreer met wat overgebleven bladerdeeg. Kwast het deeg rondom in met ei en bak de pakketjes in 40 min knapperig en goudbruin.

 

 

 

 

 

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2019 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.