Frankrijk: La Madeleine Saint-Jean | Marselan-Merlot

Artikel 17 van 32
€ 10,50 (inclusief btw)

Pays d’Oc | La Madeleine Saint Jean Marselan-Merlot

  • Druivenrassen : Merlot & Marselan. De druiven rijpen in betonnen vaten wat een zachte en pure stijl oplevert.
  • Proef en ruik zonnig rood en zwart fruit, iets confiture, zoete kruiden. Fraaie structuur, iets robuust en boers, aantrekkelijk. 
  • Lekker bij mooi rood vlees, stoofgerechten met lamsvlees, eend.

Het domein van 50 ha ligt in Marseillan, zo’n 50 kilometer van Montpellier vandaan. Het is al generaties lang in het bezit van de familie Banq. De druivenrassen die zijn aangeplant zijn vooral Grenache en Syrah. Daarnaast ook nog Marselan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Viognier en nog een rits minder bekende, inheemse druiven.

Recept: Beef Chimmichurri                                                                                  
Ingredienten (voor 4 personen): 4 dunne, mooie beeflappen,  1 verse rode peper,  een handje verse bladpeterselieblaadjes,  een handje verse koriander blaadjes,  een handje verse basilicum (alleen de blaadjes), 2 theelepel gedroogde oregano,  3 eetlepels rode wijnazijn,  1 rode ui,  1 grote knoflookteen,  4 eetlepels olie, peper & zout.
Bereiding: Meng de olie en de rode wijnazijn samen met een snuf peper en zout in een kommetje en zet even weg. Maal de rode peper, peterselie, koriander, basilicum, oregano, rode ui, knoflook, bieslook, koriander met wat peper en zout fijn in een keukenmachine.  Schep dit bij het olie-azijnmengsel en roer door elkaar. Verwarm een grillpan op hoog vuur.  Bestrijk beide kanten van het vlees met olie en bestrooi licht met peper en zout.  Bak de beeflapjes om en om in enkele minuten goudbruin met mooie grillstreepjes. Serveer het vlees met de chimmichurri. Lekker met de vega pie, of met krieltjes en een groene salade.

Recept vega: Wellington met Stilton, snijbiet en walnoten                                                  
Ingrediënten: 12 sjalotten, gepeld, 25 g boter, 100 g walnoten, grof gehakt, 200 g stilton, verbrokkeld, 1 el tijmblaadjes, 500 g snijbiet, zonder stugge stelen en in fijne reepjes, 500 g bladerdeeg, 1 ei, losgeklopt. 
Bereiding: Bak de sjalotten in 15 min op laag vuur zacht en bruin in de helft van de boter. Schep ze dan in een kom om met de walnoten, kaas en tijm. Blancheer de snijbiet 1 min en laat goed uitlekken. Doe de reepjes dan met de rest van de boter, wat zout en versgemalen peper in de sjalotbakpan. Bak de snijbiet in 1-2 min iets droger en schep dan door het sjalotmengsel. Laat afkoelen.                                Verwarm de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante lap van 35 cm. Snij de lap doormidden. Schep de vulling als een flinke berg op een lap bladerdeeg. Kwast de randen in met ei. Leg de tweede deeglap erop en druk het pakket rondom stevig dicht. Snij het deeg bij en druk de randen wat platter. Snij wat inkepingen in
de bovenkant en decoreer met wat overgebleven bladerdeeg. Kwast het deeg rondom in met ei en bak de pakketjes in 40 min knapperig en goudbruin.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.