Navigatie

Frankrijk: La Madeleine Saint-Jean | Marselan-Merlot

Vorige Artikel 12 van 42 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Pays d’Oc | La Madeleine Saint Jean Marselan-Merlot

  • Druivenrassen : Merlot & Marselan. De druiven rijpen in betonnen vaten wat een zachte en pure stijl oplevert.
  • Proef en ruik zonnig rood en zwart fruit, iets confiture, zoete kruiden. Fraaie structuur, iets robuust en boers, aantrekkelijk. 
  • Lekker bij mooi rood vlees, stoofgerechten met lamsvlees, eend.

Het domein van 50 ha ligt in Marseillan, zo’n 50 kilometer van Montpellier vandaan. Het is al generaties lang in het bezit van de familie Banq. De druivenrassen die zijn aangeplant zijn vooral Grenache en Syrah. Daarnaast ook nog Marselan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Viognier en nog een rits minder bekende, inheemse druiven.

Recept: Beef Chimmichurri                                                                                  
Ingredienten (voor 4 personen): 4 dunne, mooie beeflappen,  1 verse rode peper,  een handje verse bladpeterselieblaadjes,  een handje verse koriander blaadjes,  een handje verse basilicum (alleen de blaadjes), 2 theelepel gedroogde oregano,  3 eetlepels rode wijnazijn,  1 rode ui,  1 grote knoflookteen,  4 eetlepels olie, peper & zout.
Bereiding: Meng de olie en de rode wijnazijn samen met een snuf peper en zout in een kommetje en zet even weg. Maal de rode peper, peterselie, koriander, basilicum, oregano, rode ui, knoflook, bieslook, koriander met wat peper en zout fijn in een keukenmachine.  Schep dit bij het olie-azijnmengsel en roer door elkaar. Verwarm een grillpan op hoog vuur.  Bestrijk beide kanten van het vlees met olie en bestrooi licht met peper en zout.  Bak de beeflapjes om en om in enkele minuten goudbruin met mooie grillstreepjes. Serveer het vlees met de chimmichurri. Lekker met de vega pie, of met krieltjes en een groene salade.

Recept vega: Wellington met Stilton, snijbiet en walnoten                                                  
Ingrediënten: 12 sjalotten, gepeld, 25 g boter, 100 g walnoten, grof gehakt, 200 g stilton, verbrokkeld, 1 el tijmblaadjes, 500 g snijbiet, zonder stugge stelen en in fijne reepjes, 500 g bladerdeeg, 1 ei, losgeklopt. 
Bereiding: Bak de sjalotten in 15 min op laag vuur zacht en bruin in de helft van de boter. Schep ze dan in een kom om met de walnoten, kaas en tijm. Blancheer de snijbiet 1 min en laat goed uitlekken. Doe de reepjes dan met de rest van de boter, wat zout en versgemalen peper in de sjalotbakpan. Bak de snijbiet in 1-2 min iets droger en schep dan door het sjalotmengsel. Laat afkoelen.                                Verwarm de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante lap van 35 cm. Snij de lap doormidden. Schep de vulling als een flinke berg op een lap bladerdeeg. Kwast de randen in met ei. Leg de tweede deeglap erop en druk het pakket rondom stevig dicht. Snij het deeg bij en druk de randen wat platter. Snij wat inkepingen in
de bovenkant en decoreer met wat overgebleven bladerdeeg. Kwast het deeg rondom in met ei en bak de pakketjes in 40 min knapperig en goudbruin.

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2018 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.