Frankrijk: Emotion No2 Chardonnay-Viognier

Artikel 1 van 13 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)

Languedoc | Vignerons Narbonnais – Emotion No2 Chardonnay/Viognier

  • Druivenrassen: Chardonnay & Viognier 
  • Een klein deel, 20%, is vergist in barriques wat de wijn wat meer body meegeeft en zachter maakt.
  • Proef en ruik fris fruit, perzik, abrikoos, mandarijn, limoen en wat tropisch fruit. Verder acacia, honing, vanille, brioche en iets toast door de houtrijping. Breed, rond van smaak, elegant en verfijnd met body.
  • Lekker bij quiches, kruidige gerechten met vis, romige witschimmelkazen, gegrilde gamba’s.

Een coöperatie gelegen op zo’n 12 kilometer van Narbonne. Er zijn meer dan 300 wijnboeren aangesloten met een wijngaardareaal van meer dan 2.500 hectaren. De bodem bevat veel klei, achtergebleven sediment door rivieren en moerassen afgezet. Dat levert zachte, fruitige wijnen op. Er wordt voor deze cuvee een strenge selectie gemaakt van de beste kwaliteit druiven.

**** Perswijn>  Peer en perzik, meloen, breed, toast. Dik, sappig, verleiding, goede zuren.

 

Cefalo o Muggine alle Topinambur in forno 

(Zeebarbeel of rode mul met aardpeer in de oven)

Ingredienten: 4 hele vissen (schoongemaakt), pond aardperen, wat goede olijfolie , zout en vers gemalen peper , 1 glas witte wijn , 6 sjalotten in kleine stukjes gesneden , wat fijngesneden platte (Italiaanse) peterselie

Bereiding: Verwarm de oven voor tot 200 graden. Was de vis van binnen en van buiten en dep ze droog met wat keukenpapier. Schil de aardperen en snij in schijfjes. Gebruik een grote vuurvaste schaal en arrangeer de schijfjes aardpeer naast elkaar op de bodem van de schaal. Leg de vissen naast elkaar boven op de aardpeer. Besprenkel de vis met wat olijfolie en strooi naar smaak wat zout en vers gemalen peper over de vis. Giet nu het glas wijn in de schaal en plaats de schotel in het midden van de oven.  Doe na ongeveer 15 minuten de partjes sjalot erbij. Plaats de schotel terug in de oven en geef het nogmaals 15 minuten of tot de vis gaar is. Serveer de vis(filet) met de geroosterde aardpeerschijfjes, de sjalot en de peterselie.

Gebruik iets grotere witte wijnglazen en schenk de Emotion No2 erbij…
 

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.