Navigatie

Kosovo: Bodrumi I Vjetër Chardonnay Barrique

Vorige Artikel 2 van 2
€ 8,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Rahovec Valley  - Bodrumi I Vjetër - Chardonnay

  • Druivenras: Chardonnay
  • Proef en ruik aroma’s van perzik, appel en peer met lichte hinten van toast, vanille en kruidigheid.  Helder, licht goudgeel van kleur. In de mond frisse zuren en smaken van appel, rijpe peer en licht tropisch fruit.
  • Lekker bij gerechten met vis, zowel zoet- als zoutwater, gegrild of gebakken. Eventueel met een lichte saus. Mooi bij witvlees, zoals kip en kalkoen, eventueel gegrild. Belegen kazen en witschimmel zoals boeren brie of goede Camembert.

Dit wijnbedrijf is al sinds 1953 actief in het hart van de schitterende Rahovec vallei. En met succes, dit is een groot wijnbedrijf geworden en behalve de Cabernet Sauvignon brengen ze ook kwaliteitswijnen van druivenrassen als Riesling, Elena en Chardonnay voor wit en Vranec, Merlot, Pinot Noir en Amphora op de markt. Veelal voor de export.  ***(*) Perswijn > exotisch, ananas, bloemen, strak en droog, bitters, zuren.

Recept: Licht gebrande Zeetong ‘Meunière’ met gremolata van eekhoorntjesbrood 

Gremolata: 100 g eekhoorntjesbrood, 1 opgelegde citroen, enkele takjes bladpeterselie. Droog het eekhoorntjesbrood en maal fijn. Droog de zestes van de opgelegde citroen en maal fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng.

Zeetong: 2 zeetongen (600 à 700 g), of anders stevige vis van de dag, 250 g licht gezouten hoeveboter, zwarte peper en fleur de sel. Verwarm de boter tot hazelnootboter. Verwijder het vel van de zeetong en fileer ze. Haal de filets door de hazelnootboter en verwarm ze 10 minuten in een oven van 50°C. Overgiet regelmatig met hazelnootboter. Brand ze licht af. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Bestrooi de vis met de gremolata. Brand ook de gremolata licht af om de aroma’s los te maken.

Vinaigrete 50 cl arachideolie, 500 g schalen (strandkrab, kreeft, langoustine), 1 wortel, 1 ui, 1⁄2 teen knoflook, 1 mespuntje zachtgerookte paprika, 1 sjalot, 1 takje verse tijm, 1 takje verveine, dashi-azijn, sushi-azijn, zwarte peper, zout. Verhit de arachideolie en kleur de schalen hevig aan. Voeg wortel, ui en look toe en bestrooi met de zacht gerookte paprikapoeder, tijm en verveine. Laat enkele uren trekken op een warme plaats (bv. op de oven). Zeef door een neteldoek. Snipper de sjalot fijn en meng met 6 lepels van de olie en 2 lepels dashi-azijn. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels sushi-azijn. De vinaigrete hoeft niet gebonden te zijn.

Puree 300 g gedroogde wite bonen, 50 g gesnipperde sjalot, 300 g Nicola-aardappelen, kookroom, 1 takje verse tijm, 1 blad verse laurier, 50 g 
hoeveboter, gekonfijte knoflook, cayennepeper en zout, 1 citroen. Spoel de bonen spoelen en week ze 24 uur. Stoof de gesnipperde sjalot aan en voeg de bonen toe. Zet onder met room en voeg tijm, laurier en zout toe. Gaar op een zacht vuurtje. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg, wanneer de bonen gaar zijn, de aardappelen toe. Zet opnieuw onder room indien nodig en kook ze op een zacht vuurtje gaar. Pureer tot een mooie gladde puree. Zeef en breng op smaak met boter, citroensap, gekonfijte knoflook, cayennepeper en zout.

Serveren: Maak een strook puree op het bord en veeg uit met behulp van een spatel. Leg de vis half op de puree, half op het bord. Leg enkele 
stukjes krokant gebakken eekhoorntjesbrood op de puree en op het bord. Lepel de vinaigrete erover. Garneer met citraleaves (citrusachtige smaak), verveinebloempjes en stripjes van rode bladzuring.

~ Pumpkin Mushroom Pie (vega) ~ 
 
Ingrediënten: 1 kleine pompoen (ca 1400 g), 2 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, 3 stengels bleekselderij, in plakjes 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in repen, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 tl pikant paprikapoeder, 1 takje rozemarijn fijngehakt,  150 ml groentebouillon, 150 ml rode wijn , 500 g gemengde paddenstoelen schoongeborstelden in grove stukken,  20 zwarte olijven zonder pit, 125 ml crème fraîche, peper en zout uit de molen,  8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid 1 eidooier, losgeklopt bloem om te bestuiven.

Bereiding: snij de pompoen in stukken, verwijder de schil en zaden en snij het vruchtvlees in blokjes van ca 2½ cm. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak ze 2 min mee. Voeg de pompoen, tomatenpuree, paprikapoeder en rozemarijn toe en schenk de bouillon en rode wijn erbij. Laat de groenten op matig vuur 20 min stoven; schep zo nu en dan om. Voeg de paddenstoelen en olijven toe en laat alles met deksel schuin op de pan nog 10-15 min stoven tot de pompoen gaar is. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 200°C. Schep de gestoofde groenten met saus in een grote, passende ovenschaal (de vulling moet tot aan de rand komen). Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de randen van de schaal met wat eigeel en plak de lap deeg erop. Snij overhangende stukken deeg weg. Maak met de overige plakjes bladerdeeg versiering en plak ze met wat eigeel op het deegdeksel. Bestrijk het hele deksel met eigeel. Bak de pie 15-20 min in de oven tot het deksel goudbruin en gaar is. 

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2019 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.