Bio
Italië: Boira - Sangiovese Oak Aged *Bio
Cantina Volpi – Boira Sangiovese Marche *Bio
- Druivenras: Sangiovese
- Proef en ruik fijn en delicaat rood fruit en geuren van rijp iets gebrand fruit. Een zeer gebalanceerde wijn die het erg goed doet tijdens de lunch of tijdens één van die heerlijke (na)zomeravonden.
- Lekker bij zachte gorgonzola, een heerlijke Ossobuco, gevogelte, klein wild, gegrild vlees van de BBQ.
Deze prachtige Sangiovese wordt gemaakt in de Marche. Gelegen aan de oostkust van Italië is het er warmer dan in Toscane en Umbrië. De invloeden van de zeewind aan de Adriatische kust is duidelijk herkenbaar en geeft de wijn meer volume. Vergelijkbaar met de Chianti, maar iets toegankelijker. De wijn is een 100% biologische parel van kwaliteitswijnmaker Carlo Volpi. De kennis van dit gerenommeerde wijnhuis komt duidelijk naar voren in de wijn. Over het algemeen is de Sangiovese druif uit de Marken een stuk zachter en minder tannineus (drogend, robuust) dan in Toscane. Ook bij deze wijn valt de zachte smaak op. De lichte houtrijping maakt deze wijn nog ronder.
Parelhoen uit de oven
Ingrediënten 4 personen: 1 hele parelhoen van ca. 1000 gram, zout, peper, 1 eetlepel tijm, 25 gram braadboter, 1 dikke ui, 1 wortel, 1 schijfje knolselderij, 2 teentjes knoflook, 200 milliliter gevogeltefond, 100 mill room, 1 dessertlepel maïzena.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 180°C of bij hete lucht op 160°C. Wrijf de parelhoen in met wat peper en zout. Kruid ook de binnenzijde met zout, peper en tijm. Bind de vleugels en poten bijeen met keukengaren. Schil de groenten en snijd ze klein. Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de parelhoen rondom aan. Voeg de groenten toe en bak ze even mee. Blus dan af met de gevogeltefond. Voeg de witte wijn toe, de rozemarijn de salie en de kervel. Doe alles over in een braadslee of ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Laat 70 à 90 minuten garen. Neem de parelhoen uit de oven en houd hem warm. Giet de braadjus door een zeef en doe in een pannetje. Voeg de koksroom toe en bind hem lichtjes met aangemaakte maïzena. Breng nog even op smaak met ev. wat zout of peper. Verwijder het keukengaren en verdeel de parelhoen in stukken. Verdeel de stukken over 2 of 3 voorverwarmde borden en bedruip royaal met de saus.