Portugal: Barão de Figueira Branco

Artikel 1 van 11 Volgende
€ 6,95 (inclusief 21% btw)

Quinta do Cardo - Barão de Figueira Branco - Beira Interior

  • Druivenras: Siria
  • Proef en ruik aroma's van grapefruit, bloemen, acacia. De smaak is fris, maar ook zacht, wat mediterraanse kruiden en met een goede body. Klein maar fraai bittertje in de afdronk.         
  • Heerlijk als begeleider van de mooiste visgerechten. Ook bij sushi, schelpdieren en groene salades.

De regio Beiras heeft een Vinho Regional benaming en ligt ten zuiden Vinho Verde en Trás-os-Montes en ten noorden van de Estremadura, Ribatejo en Alentejo. Beiras strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot aan de Spaanse grens. Het geografische gebied bestaat uit vijf kwaliteitsregio's: Dão, Bairrada, Beira Interior, Lafões (IPR) en Távora-Varosa. Beira Interior is tamelijk bergachtig en de wijngaarden van Quinto do Cardo liggen op de hellingen van Serra da Estrela en behoren daarmee tot de hoogstgelegen in Portugal. Dit zorgt voor opvallend frissen wijnen en het leuke aan Portugal als wijnland is de oneindige reeks aan nog relatief onbekende druivenrassen. Veel te ontdekken.

Arroz de Marisco ~ Portugese rijst met zeevruchten

Ingrediënten: 500 gram mosselen, 500 gram venusschelpjes, 500 gram garnalen in schil en de poten van een krab, 400 gram rijst, 4 lepels olijfolie, 1 grote ui, 1 groene paprika, 2 tomaten, tomaten puree, laurierblaadje, 2 bouillonblokjes voor zeevruchten (of garnalen), 3 teentjes knoflook, 1 bosje koriander, 1 bosje peterselie, piri-piri saus naar smaak (tabasco kan ook), snufje zout, 1 dl droge witte wijn

Bereiding. Zet een grote pan water op. Kook hierin de schaal- en schelpdieren samen met de bouillonblokjes, het bosje peterselie en een teentje knoflook, net niet gaar. Pas op dat je ze niet te lang kookt, dan blijft er aan het eind weinig van over! Haal de schaal- en schelpdieren uit de bouillon, pel een aantal garnalen en doe de schillen en koppen terug in de bouillon en kook dit nog zachtjes even. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui, overige (geperste) teentjes knoflook, de gesnipperde paprika en de fijn gesneden tomaten. Zodra dit enigszins gaar is voeg je het laurierblaadje toe en zet je het vuur laag. Dit laat je even lekker pruttelen. Haal de bouillon door een zeef, zodat alle schalen, stukjes en peterselie eruit zijn. Bewaar het vocht!

Doe de gefruite groente in een grote pan, voeg hier de rijst aan toe en roer het even door, net genoeg tot de rijst wat glazig wordt. Dan voeg je de bouillon toe, ongeveer het dubbele van wat je aan rijst gebruikt.. Ca twee mokken bouillon per mok rijst dan zit je waarschijnlijk wel goed. Breng rustig aan de kook en voeg de wijn toe, bewaar een klein beetje voor op het eind.

Als je rijst bijna klaar is doe je de zeevruchten, wat tomatenpuree, de fijngesneden koriander en het laatste restje wijn erbij. Dit hoeft nu nog maar een paar minuten te koken. Even proeven en voeg naar smaak evt nog zout en piri-piri toe. Haal het laurierblaadje eruit.

Serveer in diepen borden, want het gerecht hoort vochtig te zijn! Heerlijk met knapperig brood. Bom apetite!

 
Recept (vega): Sopa de feijão frade
Bonen vormen een belangrijk onderdeel van de Portugese keuken. Zwart-oogbonen (feijão-frade, letterlijk: broederbonen) zijn er populair, maar veel minder bekend bij ons. Je vindt ze bij biowinkels, in sommige supermarkten of Turkse winkels.

350 gr zwart-oogbonen, 1 grote ui, 1 wortel, 1 meiknol/knolraap (let op: geen koolraap)
2 middelgrote aardappels, +/- 8 dl water, 1 volle el peterselie, 4 el olijfolie, 1 el rode wijnazijn, 1 laurierblad, 1 tl zout (naar smaak)
Peper, 2 hardgekookte eieren, in reepjes gesneden

Snipper de ui fijn en snij de wortel, de meiknol en de aardappels in kleine blokjes, liefst niet groter dan de bonen.
Breng de groenten aan de kook met het water, zout en peper en het laurierblad. Voeg na een paar minuten de bonen toe en kook alles nog een paar minuten, tot de groenten gaar zijn.
Verwijder het laurierblad en werk de soep af met olijfolie, azijn en peterselie.
Schep de soep in diepe borden en bestrooi met het fijngesneden ei.

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.