Voorjaar 2017 - wijnabonnement

Artikel 45 van 82

WIJNABONNEMENT  voorjaar  2017

  • Gegrilde dorade ~ Fetească Regală Barrique 
  • Groene Mediterraanse salade / Bucatini con le sarde ~ Papaioannou Nemea Malagouzia
  • Geroosterd lamsvlees Ras-El-Hanout ~ L'Excellence de Bonassia

Cramele Recas - Fetească Regală Barrique 
Recas is een succesvol en snel groeiend wijnavontuur van de Brit Philip Cox. Een kleine twintig jaar geleden kocht hij eeuwenoude wijngaarden in het Noordwesten van Roemenië om zijn droom te verwezelijken: een goed en succesvol wijnbedrijf neerzetten. Recas is inmiddels een van de modernste wijnhuizen Roemenië en wint steeds vaker internationale prijzen.
De wijngaarden van Recas liggen in de wijnregio Banat in het Noordwesten van Roemenië. De Brits-Roemeense samenwerking wordt geleid door de Britse eigenaar Philip Cox. Hij heeft de ervaren Australische wijnmaker Hartley Smithers aangetrokken en de apparatuur in de kelders is op internationaal niveau. De wijngaarden zijn flink uitgebreid. Inmiddels heeft Recas zo'n 700 hectare en is het een van de grootste wijnbedrijven van Roemenië. De wijnen winnen op internationale wijnfestivals tal van prijzen.
Er wordt gewerkt met de lokale Fetească Neagră, -Alba en -Regală. Verder wordt ook met Kadarka, Muskat Ottonel, Kékfrankos en Mustoasa de Maderat gewerkt. Recas heeft zojuist de hoogste BRC-certificering ontvangen. Hierin wordt onder andere gekeken naar het welzijn van het personeel, hergebruik van materiaal daar waar mogelijk, gebruik biologische leveranciers en zo min mogelijk gebruik van hulpmiddelen.
Druivenras: 100% Fetească Regală
Proef en ruik: eerste voorjaarsbloesem, rijpe peren, perziken en abrikozen. Iets toast en vanille door de lichte houtrijping, naast een aangename, frisse touch. Spannend drinkplezier.
Lekker bij gerookte zalm, kreeft, dorade, snoek, varkenshaas, kalkoen, boerenbrie, zachte boerenkaas. 
~ Prijs 9,00  -/- 10% wijnabonnement korting ~ 

 Gegrilde dorade met een couscoussalade

Ingrediënten 4 personen: Voor de dorade: 4 stuks dorade, 1  venkel, 2 citroenen, zout, peper, olijfolie.
Voor de couscous: 200 gram couscous, 300 ml   groente bouillon, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 theelepel komijn, 
1 theelepel korianderpoeder, 1 rode paprika, 1 bosje peterselie
 
Bereiding: Spoel de dorades schoon onder de koude kraan. Snij de venkel in dunne sliertjes. Snij de citroen in dunne plakjes. Snij de vis aan beide kanten drie keer in. Besprenkel de vissen met olijfolie, zout en peper en wrijf dit over de vis heen. Vul de buikwand met de venkel. Steek plakjes citroen in de ingekerfde vis. Leg ze op de grill of barbecue en grill ze totdat ze gaar zijn. De vis is gaar als je het vlees makkelijk van de graat af kunt halen, los van het graat. Maak de groenten bouillon heet (90 graden) en giet deze op de couscous. Laat dit samen wellen. Snij de ui en knoflook en bak deze in een beetje olijfolie. Voeg hier de specerijen aan toe en haal de pan van het vuur. Rasp de sinaasappel en de citroen en voeg de rasp bij de uien. Knijp nu ook de citroen uit op de uien. Snij de paprika in kleine blokjes en de peterselie fijn. Als de couscous genoeg geweld is voeg je alles samen en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!.

Griekenland - Pelopponesos | Estate Papaioannou – Malagouzia *Bio
Griekenland is een van de oudste wijnlanden van de wereld. Ver voor de jaartelling stonden al afbeeldingen van mensen in de bergenwanden uitgehouwen die daarop wijzen. In de laatste twintig jaar heeft de Griekse wijnbouw een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is er technisch meer gebeurt dan in al die jaren daarvoor. De verscheidenheid van druivensoorten maakt dat de wijnen origineel en bijzonder zijn, maar wel met moderne technieken gemaakt…Papaioannou Wines is een familiebedrijf dat sinds 1958 goede kwaliteitswijnen maakt en als een van de eersten in Griekenland zich bezig ging houden met biologische wijnbouw. Een enorme varieteit aan inheemse en ook internationale druivenrassen worden op de 57ha verbouwd. Voor wit zijn dat Roditis, Assyrtiko, Chardonnay, Roussanne, Sauvignon Blanc. En voor rood Agiorgitiko, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Merlot en Touriga Nacional.
Druivenras: 100% Malagouzia.
Proef & ruik fris fruit als meloenen, limoenen, perzik, peer en verse druiven. Droog, elegant, iets mineralig en bloemig, de afdronk is heerlijk zonnig en verfrissend.  
Lekker bij pasta met romige witte saus, witvlees, gewokte gamba’s.
~ Prijs 11,00  -/- 10% wijnabonnement korting ~ 

Groene Mediterraanse Salade
Ingrediënten: • 500 g tuinbonen in de peul, gedopt (of ca. 150 g gedopte tuinbonen) • 2-3 courgettes, in reepjes gesneden • ½ komkommer, in reepjes • 2 eetlepels olijfolie • geraspte schil van 1 citroen, plus het sap van ½ citroen • 150 ml milde yoghurt • flinke handvol vers gehakte kruiden, bijv. een mix van basilicum, bieslook en munt. Breng water aan de kook in een pan. Doe de tuinbonen in het kokende water en laat ze 3-4 minuten pruttelen. Giet ze af. Meng de courgette¬ en komkommerstaafjes in een grote kom met een mespuntje zeezout, de olijfolie en het citroenraspsel en sap. Laat de smaken 15 minuten op elkaar inwerken. Verwijder de velletjes van de tuinbonen en schep ze door het courgette-komkommermengsel, samen met de yoghurt en kruiden. Wacht niet te lang met het eten van de salade…
 
Bucatini con le sarde
Ingredienten: 400 g verse sardines, 400 g bucatini (of macaroni), 400 g bleekselderij, fijngesneden, 1 ui, fijngesnipperd, 3 ansjovis, 50 g rozijnen, geweekt in warm water, 40 g pijnboompitten, 25 g amandel, geroosterd, fijngesneden, een pakje saffraan, olie, zout en peper

Bereiding: Kook de bleekselderij in ongeveer 10 minuten in ruim zout water, die later wordt gebruikt voor de pasta (ca 3 liter per 400 g).
Fruit de fijn gesneden uien en voeg de venkel, gesneden sardines, ansjovis (ontzout), rozijnen, pijnboompitten, zout en peper toe. Kook op laag vuur al roerend tot de saus mengt. Voeg saffraan toe, opgelost in een eetlepel van het venkel kookvocht. Kook de pasta in het kookvocht.Meng de pasta en de saus. Bak de sardientjes in olie aan beide zijde 1 minuut, en serveer de pasta met de gebakken sardines.
Variatietips: Met tomatensaus. Met geroosterde amandel. Bestrooid met geroosterd paneermeel. Nagegaard in de oven.

Marokko - AC Meknès Beni M’Tir |  L’Excellence de Bonassia - Castel
Groupe Castel werd in 1949 opgericht in de Bordeaux door een familie van 9 broers en zusters. In 1957 werd de familie ook château-eigenaar, met de aankoop van Chateau Goelane, in het hart van de Entre-Deux-Mers. Inmiddels is familie Castel de grootste bezitter van chateaux in de Bordeaux. Vanuit Bordeaux volgende in de decennia er na een enorme expansie naar alle belangrijke Franse wijngebieden, en ook naar Marokko en Tunesië. De Appellation d'Origine Garantie (A.O.G) Beni M'tir ligt in de streek Meknès bij de gelijknamige stad in het noorden van het land. De hogere ligging aan de voet van het Atlasgebergte, op 600 m is zeer gunstig vanwege de nachtelijke afkoeling. Er valt slechts 300 mm regen per jaar. Er wordt geïrrigeerd men met behulp van druppelirrigatie. 
Druivenras: Cabernet Sauvignon en Merlot, 8 maanden gerijpt in Franse barriques.
Proef en ruik pittig rood en zwart fruit, caramel, vanille, romig en mooi afgerond door de houtrijping, zonnig. De afdronk is verfijnd en zacht door zoals ze dat noemen de ‘afgeronde tannines’.
Lekker bij pittige Noord-Afrikaanse merguez worstjes, lam tandoori, gegrilde entrecote, .
~ Prijs 7,95 -/- 10% wijnabonnementkorting ~    
   
Marokkaans geroosterd lamsvlees Ras-El-Hanout 
Ingredienten 4 personen: 3 eetlepels Moroccan Ras El Hanout (Ras-El-Hanout is een Marokkaanse kruidenmix, er bestaat geen vast recept voor deze kruidenmix want elke streek heeft zijn eigen variatie op dit heerlijke kruidenmengsel), 3 eetlepels koolzaadolie of olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel zeezout, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 1 kg lamsvlees (lamsbout zonder bot).
Cacik / tzatziki: 3 kopjes Turkse yoghurt, eventueel te vervangen door Griekse yoghurt, 1 stuks komkommer, geschild en geraspt, 1 theelepel zeezout, 1 knoflookteentje, geperst, 1 eetlepel verse munt, fijngesneden, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie.
Garnering: 1 bosje koriander, fijngesneden, pitabroodjes.
Maak een marinade door de Moroccan Ras-El-Hanout te mengen met de olie, het citroensap, zeezout en de knoflook. Doe het lamsvlees in een plastic zak en schenk de marinade bij het vlees. Sluit de zak en zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren in de koelkast. De lekkerste smaak krijg je wanneer je het vlees een hele nacht laat marineren. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het verder bereidt. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het lamsvlees in een ovenvaste schaal en zorg dat het overal goed bedekt is met de marinade. Laat het lamsvlees ongeveer 1,5 uur garen in de oven. Het vlees is gaar als het binnenin rosé is (58 °C). Haal het vlees als het gaar is uit de oven en laat het 15 minuten rusten voordat je het gaat snijden. Meng alle ingrediënten voor de tzatziki en verwarm de pitabroodjes. Snijd het lamsvlees in dunne plakken en serveer het met de tzatziki en de pitabroodjes.
Variatietip. Strooi verse koriander, stukjes avocado, in citroensap gemarineerde rode uienringen, verkruimelde feta en stukjes tomaat over het lamsvlees.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.