Navigatie

Frankrijk: Chateau L'Escarelle - Palm Rosé

Artikel 1 van 9 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Provence | Château L’Escarelle – Palm Rosé Méditerranée

  • Druivenrassen: Cinsault ,Grenache en Syrah
  • Proef & ruik heerlijk fris en verfijnd zacht rood fruit, perzik, mandarijn en roze grapefruit. Rijk en tevens elegant van smaak, veel lengte en kruiden als thijm en lavendel.  
  • Lekker bij charcuterie, salade niçoise, vitello tonnato, pizza met vis, zomerse salades.

Chateau l ’Escarelle is een prachtig château in de Coteaux de Varios en Provence met wijngaarden van 100 hectare één van de grotere wijnhuizen uit de streek. Het totale landgoed van Chateau l ‘Escarelle omvat meer dan 1.000 hectare met prachtige natuurgebieden van pijnbossen. Met een breed scala aan druivensoorten als Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Rolle, Trebbiano en Grenache worden zeer mooie en smaakvolle wijnen geproduceerd. Ondanks de grootte van het wijnhuis wordt de pluk nog steeds handmatig gedaan. Het maken van de wijn en bottelen van de wijnen wordt op het château zelf gedaan.

Warme salade Niçoise & gepocheerd ei (met of zonder gegrilde tonijn)                                                                        
Benodigdheden voor 4 personen. Voor de salade: 250 g kers-trostomaten, 3 el olijfolie, snuf zeezout en peper, 1 teen knoflook in dunne schijfjes, 250 g haricots verts, 1 bos (250 g) groene asperges, 2 stronkjes witlof, de blaadjes losgemaakt, 150 g rucola, 100 g veldsla, 4 x 100 g verse tonijn, 4 verse biologische eitjes, 1 fikse scheut mooie azijn, 4 el kappertjes, 8 kapperappeltjes, gehalveerd, peterselieblaadjes voor de garnering.  Voor de dressing: 1 el grove mosterd, 1 tl honing, 2-3 el ciderazijn (of witte wijnazijn), vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak, 100 ml lichte olijfolie

Bereiding: Verwarm de grill voor op 180 graden. Vet een bakplaat in met olijfolie en leg de kers-trostomaten erop: besprenkel met olijfolie, knoflook, peper en zeezout en bak ze even, ongeveer 7 minuten of tot ze net beginnen te kleuren. Blancheer de haricots verts ongeveer 7 minuten en de groene asperges precies 2 minuten in een pan met ruim kokend en gezouten water. Laat de groente in een zeef uitlekken en spoel kort af met koud water. Laat de groente niet helemaal ijskoud worden, het is juist lekker als ze lauwwarm blijven. Halveer de asperges in de lengte en snijd ze schuin doormidden. Maak een mooie luchtige sla: meng de hele blaadjes witlof, rucola en veldsla en schep dan de warme bonen en asperges erdoor. Maak een dressing van de grove mosterd, honing en ciderazijn, vers gemalen zwarte peper en de olijfolie. Verdeel de sla over vier grote kommen. Verwarm de grillplaat en grill de tonijn aan beide zijden 1 minuut. De vis moet bijna rauw blijven. Bestrooi met grof zout en peper en leg op de sla. Breng in een pannetje water aan de kook, voeg een scheut azijn toe. Leg een zeef in een bakje. Breek een eitje heel voorzichtig en laat in de zeef glijden. Draai het vuur zachter zodat het water tegen de kook aan blijft, laat het eitje vanuit de zeef in het water glijden en pocheer het 2,5 minuut. Schep het ei dan met een schuimspaan uit het water en leg het op de tonijn. Herhaal dit met de andere eitjes. Het kan zo niet mislukken! Serveer de salade: leg de tonijn op de sla, het eitje erop en dan de tomaatjes (laat ze aan het takje zitten). Druppel de dressing over de kommen salade, bestrooi met kleine kappertjes, gehalveerde kapperappels en hele blaadjes platte peterselie.

Tip: Serveer de salade evt. met in de lengte gesneden ciabatta bestrooid met grof zeezout, tijm en olijfolie, mooi gegrild op de grilplaat of met sneetjes vijgennotenbrood.

 

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Eenvoudig en veilig betalen via IDeal, Mastercard, American Express, Visa en PayPal en achteraf betalen via AfterPay.

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

© 2009 - 2019 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.