Navigatie

-37%

Servie Podrum Janko - Smederevka

Vorige Artikel 13 van 24 Volgende
€ 9,50 € 5,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Servie Podrum Janko - Smederevka

  • Druivenras: 97% Smedervka, 3% Temjanika
  • Proef en ruik kristalhelder, licht geel van kleur. Aroma’s van citrus en een lichte kruidigheid. In de mond bloesem, citrusfruit en een lichte kruidentoets. De mooie zuren vormen de aanloop naar het mooie einde van deze frisse wijn. Een verfrissende, elegante witte wijn.
  • Lekker bij salades met avocado, zoetwatervis, gegrilde langoustines, jonge geitenkaas 
  • Podrum Janko werd opgericht in 2006, in de periode waarin de Servische wijnbouw zich oprichtte uit de mistige jaren daarvoor, die zich kenmerkten door de overgang van communisme naar kapitalisme, economische sancties en binnenlandse onrust. De start van Podrum Janko wordt in Smederevo, waar het wijnhuis gevestigd is, gezien als de wederopstanding van de wijnbouw in de regio. Er werd gestart met 3,5 ha verwaarloosde smederevka druiven en een geïmproviseerde wijnkelder. De smederevka was een bijna vergeten lokaal ras, in Bulgarije aangeplant onder de naam dimyat. Door het gebruik van deze druif echter, stond niet alleen deze druif weer op de wijnkaart, maar ook Podrum Janko had de naam in één klap gevestigd. Inmiddels is het areaal uitgegroeid tot 14 ha, met daarop o.a. cabernet sauvignon, merlot, prokupac, chardonnay en sauvignon blanc en is er een prachtig nieuw wijnhuis verrezen met een oppervlakte van 1000 m2, waarmee zowel kwantitatief als kwalitatief de toekomst tegemoet gegaan kan worden.

Bucatini con le sarde
Ingredienten: 400 g verse sardines, 400 g bucatini (of macaroni), 400 g bleekselderij, fijngesneden, 1 ui, fijngesnipperd, 3 ansjovis, 50 g rozijnen, geweekt in warm water, 40 g pijnboompitten, 25 g amandel, geroosterd, fijngesneden, een pakje saffraan, olie, zout en peper

Bereiding: Kook de bleekselderij in ongeveer 10 minuten in ruim zout water, die later wordt gebruikt voor de pasta (ca 3 liter per 400 g).
Fruit de fijn gesneden uien en voeg de venkel, gesneden sardines, ansjovis (ontzout), rozijnen, pijnboompitten, zout en peper toe. Kook op laag vuur al roerend tot de saus mengt. Voeg saffraan toe, opgelost in een eetlepel van het venkel kookvocht. Kook de pasta in het kookvocht.Meng de pasta en de saus. Bak de sardientjes in olie aan beide zijde 1 minuut, en serveer de pasta met de gebakken sardines.
Variatietips: Met tomatensaus. Met geroosterde amandel. Bestrooid met geroosterd paneermeel. Nagegaard in de oven.

 

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2019 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.