Marokko: L'Excellence de Bonassia - AOC Beni M'Tir

Artikel 8 van 32
€ 9,50 (inclusief btw)

AOC Meknès Beni M’Tir |  L’Excellence de Bonassia

  • Druivenras: Cabernet Sauvignon en Merlot, 8 maanden gerijpt in Franse barriques.
  • Proef en ruik pittig rood en zwart fruit, caramel, vanille, romig en mooi afgerond door de houtrijping, zonnig. De afdronk is verfijnd en zacht door zoals ze dat noemen de ‘afgeronde tannines’.
  • Lekker bij pittige Noord-Afrikaanse merguez worstjes, lam tandoori, gegrilde entrecote.

Groupe Castel werd in 1949 opgericht in de Bordeaux door een familie van 9 broers en zusters. In 1957 werd de familie ook château-eigenaar, met de aankoop van Chateau Goelane, in het hart van de Entre-Deux-Mers. Inmiddels is familie Castel de grootste bezitter van chateaux in de Bordeaux. Vanuit Bordeaux volgende in de decennia er na een enorme expansie naar alle belangrijke Franse wijngebieden, en ook naar Marokko en Tunesië. De Appellation d'Origine Garantie (A.O.G) Beni M'tir ligt in de streek Meknès bij de gelijknamige stad in het noorden van het land. De hogere ligging aan de voet van het Atlasgebergte, op 600 m is zeer gunstig vanwege de nachtelijke afkoeling. Er valt slechts 300 mm regen per jaar. Er wordt geïrrigeerd men met behulp van druppelirrigatie. 

   
Marokkaans geroosterd lamsvlees Ras-El-Hanout 
Ingredienten 4 personen: 3 eetlepels Moroccan Ras El Hanout (Ras-El-Hanout is een Marokkaanse kruidenmix, er bestaat geen vast recept voor deze kruidenmix want elke streek heeft zijn eigen variatie op dit heerlijke kruidenmengsel), 3 eetlepels koolzaadolie of olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel zeezout, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 1 kg lamsvlees (lamsbout zonder bot).
Cacik / tzatziki: 3 kopjes Turkse yoghurt, eventueel te vervangen door Griekse yoghurt, 1 stuks komkommer, geschild en geraspt, 1 theelepel zeezout, 1 knoflookteentje, geperst, 1 eetlepel verse munt, fijngesneden, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie.
Garnering: 1 bosje koriander, fijngesneden, pitabroodjes.
Maak een marinade door de Moroccan Ras-El-Hanout te mengen met de olie, het citroensap, zeezout en de knoflook. Doe het lamsvlees in een plastic zak en schenk de marinade bij het vlees. Sluit de zak en zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren in de koelkast. De lekkerste smaak krijg je wanneer je het vlees een hele nacht laat marineren. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het verder bereidt. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het lamsvlees in een ovenvaste schaal en zorg dat het overal goed bedekt is met de marinade. Laat het lamsvlees ongeveer 1,5 uur garen in de oven. Het vlees is gaar als het binnenin rosé is (58 °C). Haal het vlees als het gaar is uit de oven en laat het 15 minuten rusten voordat je het gaat snijden. Meng alle ingrediënten voor de tzatziki en verwarm de pitabroodjes. Snijd het lamsvlees in dunne plakken en serveer het met de tzatziki en de pitabroodjes.
Variatietip. Strooi verse koriander, stukjes avocado, in citroensap gemarineerde rode uienringen, verkruimelde feta en stukjes tomaat over het lamsvlees.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.