Frankrijk: Domaine de Mus Syrah - Cabernet Franc

Vorige Artikel 11 van 69 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)

Languedoc - Château de Mus Syrah - Cabernet Franc

  • Druivenrassen: Cabernet Franc &  Syrah
  • Proef en ruik intense aroma's van fris rood fruit, kersen, frambozen, rode bessen. Een fris maar ook iets romig mondgevoel. Mediterrane kruiden, specerijen en vrolijk rood fruit in de afdronk. Volop (door)drinkplezier.
  • Lekker bij gegrild vlees, rood vlies, lamsracks. 
  • Dit domein ligt nabij Béziers direct aan de 'Via Domitia Romana' uitkijkend over de Middellandse Zee. Het Château de Mus bestond al rond 800 v. Chr. en kent een verleden met Romeinen, Etrusken en Grieken. Behalve met wijn zijn ze ook actief in de schapenteelt en olijven.  Het klimaat wordt er beinvloed door de Tramontana, een droge, straffe wind uit het Noord-Oosten. Ook uit het zuiden kan het stevig waaien, niet zelden gaat dat gepaard met flinke neerslag en onweersbuien. Een mooie uitdaging voor de wijnmaker dus....Bernard Julien, wijnmaker sinds 1976, staat vanaf 1992 aan het roer. De laatste decennia is er een enorme moderniserings- en kwaliteitsslag gemaakt. Als 'Indication Geographique Protegée' wordt er zeer succesvol gewerkt met druivenrassen die je wellicht niet direct in deze streek zou verwachten, met verbluffende resultaten, zoals deze heerlijke Cabernet Franc...

Tian (Franse groenteschotel) Ingrediënten: 1 groene courgette, 1 gele courgette, 1 dunne aubergine, 4 grote tomaten, 1 knoflookteen, 1 eetl Provençaalse kruiden (tijm, marjolein, rozemarijn, dragon, oregano, bonenkruid, salie), een royale scheut olijfolie, zout & peper uit de molen

Oven voorverwarmen op 180 °C. Wrijf een flinke ovenschaal ( 25 cm) in met een doorgesneden knoflookteen en vet hem dan in met wat olijfolie. Snij de courgette, aubergine en tomaten in dunne plakjes van pak ‘m beet een halve centimeter. Plaats ze om en om zo rechtop mogelijk in de schaal, dicht tegen elkaar. Bestrooi met zout, peper, de uitgeperste rest van de knoflook en de Provençaalse kruiden. Besprenkel royaal met olijfolie, de boel moet lekker kunnen sudderen. Bak 1 uur in het midden van de oven, de eerste 30-40 minuten afgedekt met aluminiumfolie.

TIP: bestrooi de schaal het laatste kwartier met wat geraspte Parmezaan of verbrokkelde geitenkaas en laat gratineren.

Cheers – Proost – Salut

 

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.