Bio

Spanje : La Posada Verdejo

Vorige Artikel 15 van 90 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)

La Posada Verdejo

  • Druivenras: Verdejo
  • Proef & ruik citroengeel gekleurd met een gouden gloed, rijpe ananas, frisse limoenen, groene appeltjes, peer, anijs, lychee en wat hooi. Fris citrusfruit, rond en zacht van smaak, kruidig, licht exotisch met een verfrissende en lange afdronk.
  • Lekker bij gebakken stevige vis, Thaise viskoekjes, gegrilde inktvis groene salades, asperges, zachte, frisse kazen en vegetarische gerechten. 

La Mancha is een enorm groot gebied ten zuiden van Madrid. Warm tot zeer heet in de zomers, koud tot zeer koud in de winters. Op de hoogvlakten waait het volop, de bekende witte windmolens staan er niet voor niets. Het uitgestrekte gebied wordt begrenst door rivieren als de Tejo en de Guadiana. Lang gebruikt als 'wijnschuur' met druiven voor versterkte wijnen en tafelwijnen. Nu is er volop aandacht voor serieus wijngaard beheer, lagere opbrengsten en moderne technieken in de kelder, daarom zien we steeds meer kwaliteitswijnen uit La Mancha.

Vietnamese salade van pomelo, pinda’s en garnalen.                                                                    

Ingrediënten: 16-20 rauwe tijgergarnalen of grote gamba’s, gepeld, 1 pomelo (of milde / niet bittere grapefruit), schoon & gepeld, 1 wortel, in hele dunne reepjes, 1 kleine komkommer, geschild, zonder zaadjes, in dunne reepjes, 1 groene (serrano)peper, in flinterdunne reepjes, 2 el geroosterde pinda’s, grof gehakt, sap van ½ limoen, 3 el vissaus, olie om te grillen, 1 bosje basilicum, de blaadjes, in stukjes gescheurd, 1 bosje koriander, fijn gehakt.  Voor de marinade: 2 el vissaus, 2 el sojasaus (Kikkoman), 1 el arachideolie, 1 sjalotje fijngehakt, 1 teentje knoflook geperst, 2 tl (ruwe) rietsuiker. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de garnalen toe, schep ze goed om en laat 30 minuten marineren. Neem een mooie saladeschaal en leg de komkommer- en wortelreepjes, de pomelo , de peper en de pindastukjes erin. Voeg het limoensap en de vissaus toe en schep alles goed om. Bak de garnalen in een grillpan of op een rooster in de oven 2 tot 3 minuten. Voeg de gegrilde garnalen en de verse kruiden aan de salade toe en serveer direct.

Cheers – Proost – Salut

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.