Frankrijk: Matayac Cahors Malbec AOC

Artikel 21 van 31
€ 9,35 (inclusief btw)

Matayac | Cahors AOC | Élevé en Fûts de Chêne

  • Druivenrassen: Malbec & Merlot
  • Proef en ruik een wijn met tonen van vanille en geroosterd brood. De smaak is vol en robuust met aroma's van zwarte bessen en hout. De wijn heeft een granaatrode kleur met paarse nuances en is goed in balans met de rijpe tannines en een lange afdronk. De wijn is gerijpt op eikenhout.
  • Lekker bij een krachtig vleesgerecht of oude Hollandse kaas. Serveertemperatuur 16-18 graden.

Cahors is een van de klassieke rode wijnen van het Franse Zuidwesten. Het is de streek waar de bekende malbec-druif vandaan komt (lokale benaming: Cot), die tegenwoordig furore maakt in Argentinië. In de Cahors wordt de malbec vaak gecombineerd met wat merlot, om de wijn mooi af te ronden en wat zachter te maken. Onder het label Matayac worden op basis van aangekochte druiven uit de streek karaktervolle wijnen gemaakt. Dat is een oude traditie. De wijnen uit Cahors, rond het gelijknamige stadje aan de rivier de Lot in het Franse Zuidwesten, worden ook in vroeger eeuwen al via Bordeaux verscheept.

Recept: hertenbiefstuk met macadamianoten
Ingrediënten (voor 4 personen): 4 mooie hertenbiefstukken, 100 2 sjalotjes, 30 gram roomboter, zeezout en versgemalen zwarte peper, 3 eetelepels suiker, 2dl rode wijn, 2 bosuitjes.
Bereiding: verwarm de oven indien nodig voor op de grillstand. Hak de macadamia-noten grof.  Pel de sjalotten, verhit de boter in een koekenpan, bak de hertenbiefstukjes op middelhoog vuur rondom aan, haal ze uit de pan, met zout en peper bestrooien en warm houden in aluminiumfolie. Verhit het braadvet opnieuw, en fruit de sjalotten ca 2  minuten even aan. Voeg de suiker toe en laat het lichtbruin worden, schenk dan voorzichtig de rode wijn er bij en laat de saus voor de helft inkoken.
Druk de macadami-noten boven op de biefstukjes en plaats deze in het midden van de oven en grill ze 2 minuutjes. Was de bosuien en snij ze in reepjes, verdeel over de hertenbiefstukjes en schep de saus eromheen.
Lekker met aardappel gratin, rode kool en stoofpeertjes.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.