Navigatie

Portugal: Quinta do Cardo Tinto *Bio

Vorige Artikel 13 van 28 Volgende
€ 10,50 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Portugal Beira Interior  | Quinta do Cardo Tinto *Bio

  • Druivenrassen: Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz (=Tempranillo)
  • Proef en ruik vrolijke kersen en bosbessen. Heel sappig. Zijdezachte afdronk met bramen, pruimen, chocolade, balsamico en toast. intens en spannend. De wijn rijpte 9 maanden in Franse barriques. 
  • Lekker bij stoofgerechten met lamsvlees, gegrild varkensvlees, pizza prosciutto, albóndigas (gehaktballetjes in pittige tomatensaus)

Beira Interior is tamelijk bergachtig en de wijngaarden van Quinto do Cardo liggen op de hellingen van Serra da Estrela en behoren daarmee tot de hoogstgelegen in Portugal. Dit zorgt voor opvallend frissen wijnen en het leuke aan Portugal als wijnland is de oneindige reeks aan nog relatief onbekende druivenrassen. Veel te ontdekken. 
 

Recept: Tagliata (Bavette met rucola en balsamico)
Zo'n smakelijk stukje vlees geef je een eenvoudige bereiding zodat het product zelf goed tot zijn recht komt. De Italianen hebben dat goed begrepen. Onder de naam Tagliata serveren zij hun beste stukje vlees bestrooid met niet te weinig zout en peper, een scheutje echte (!) balsamico voor de zoet-zuur verhouding en wat rucola voor de groene bitters. Een hele goede combinatie.
Ingrediënten:600 gram Bavette, peper, zout, 2 eetlepels olie, 50 gram boter, 50 gram rucola, 4 eetlepels goede balsamicoazijn, Parmesan, 250 gram aardappelen, geschild in blokjes, 250 gram knolselderij, geschild in blokjes, 100 ml room
Bereiding:  Kook de aardappel en de knolselderij blokjes apart gaar. Giet af en laat uitstomen. Stamp aardappel en knolselderij samen met de room. Breng op smaak met zout en peper. Roer de puree door een bolzeef. Bestrooi de Bavette met peper en zout. Verwarm de olie in een pan waar de lap precies inpast. Bak op hoog vuur twee minuten aan elke kant. Zet het vuur terug naar medium en voeg de boter toe. Bak nog enkele minuten tot de gewenste gaarheid. Haal het vlees uit de pan van het vuur en laat vijf minuten in aluminiumfolie rusten. Snijd het vlees op de draad in vingerdikke plakken. Verdeel de plakken over de borden. Giet er de balsamicoazijn overheen in strepen en strooi er dan de rucola en wat Parmesan overheen. Serveer de mousseline van knolselderij er apart bij. 

 

 

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2018 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.