Hongarije: Tornai Furmint

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 8,95 (inclusief 21% btw)

Nagy Somló Furmint Tornai

  • Druivenras: Furmint. De helft van de wijn rijpte 8 maanden in houten vaatjes.
  • Proef en ruik fris fruit als peer, appel en perzik. Daarnaast spatten de witte besjes en citrusvruchten bijna het glas uit. Complex en zacht door de houtrijping en de vulkanische bodem zorgt voor spanning en mineraliteit. Lekker zomers hoor dit.
  • Heerlijk bij gebakken forel, gerookte zalm, frisse kipspiesjes, gegrilde groene groenten, zachte kazen, milde Vietnamese of Thaise gerechten met vis of vega.

Het familiewijngoed Tornai behoort tot de beste wijnboeren van Somló. Het wijngoed werd in 1946 door grootvader Tornai gesticht en is inmiddels uitgegroeid tot 54 hectare. De wijngaarden zijn verdeeld over talloze kleine percelen. Tornai is gespecialiseerd in witte wijnen en heeft een grote diversiteit aan Hongaarse druivenrassen zoals juhfark, furmint, hárslevelű, olaszrizling, zenit, zeusz, csomorika, tramini, szürkebarát. Voor de wijnbereiding worden de modernste vinificatietechnieken gebruikt en combineert men succesvol koele fermentatie in grote tanks en houten foeders (grote vaten).

Het wijnbouwgebied Somló ligt in het noordwesten van Hongarije. Het is een gebied met een enorm kwaliteitspotentieel en een uniek, intrigerend terroir. De wijngaarden liggen op een 431 meter hoge heuvel, die bestaat uit de miljoenen jaren oude overblijfselen van een vulkaan. De bodem bestaat uit een zeer bijzonder zwart basalt, dat een diepe minerale impressie aan de wijnen meegeeft. 

Gestoomde zeeduivelblokjes 'Asian Style'

Ingredienten (4 personen) 600 g zeeduivel filet, in blokjes van 2 à 3 cm, stoommandje en bakpapier, 1 el geraspte gember, 1 teentje fijngesneden knoflook, 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden, peper en zout, 200 g basmatirijst, 1 el donkere sojasaus, 1 el sesamolie, 1 bosje koriander.

Bereiding: Kruid de zeeduivel blokjes lichtjes met peper en zout. Leg ze op bakpapier in het stoommandje. Strooi er de geraspte gember over. Zet het deksel op het stoommandje en stoom boven een met water gevulde pot ca 4 minuten. Leg de fijngesneden knoflook en lente-ui ringetjes boven op de vis en stoom nog een minuutje verder. Kook de basmatirijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de sojasaus met de sesamolie in een pan.Verdeel de gestoomde zeeduivel blokjes over de borden met wat Aziatische saus. Werk af met verse koriander. Serveer met de basmatirijst.

 

 

 

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen.  In Hilversum, Bussum & online.

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld. 
  • Persoonlijk advies? Neem gerust contact op via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2020 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel