Navigatie

Frankrijk: Domaine Fichet – Pinot Noir ‘Tradition’

Vorige Artikel 9 van 9
€ 16,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Bourgogne – Domaine Fichet – Pinot Noir ‘Tradition’

  • Druivenras: Pinot Noir 
  • Proef & ruik heerlijk sappige kersen en frambozen, veel drinkplezier, elegantie, wat aardse tonen, room, vanille, zeer verfijnd.
  • Lekker bij gevogelte, rosbief, rosbief, carpaccio, manzo tonnato, roodflora kazen
  • In 1976 vertrok Francis Fichet uit de locale cooperatie om zelf wijn te gaan maken. Sinds 1999 hebben zijn zonen Pierre-Yves en Olivier de teugels in handen en maken zij een 15-tal verschillende wijnen afkomstig van 28 hectare wijngaarden in de dorpen Igé en Burgy in de Macconnais.De wijnen zijn van een zeer hoge en constante kwaliteit , getuige ook het grote aantal onderscheidingen, dat elk jaar wordt toegekend.

Kipfilet Wellington, véloutésaus & gebakken witlof (4 personen)

Ingrediënten: 600 g kipfilet, 4 velletjes bladerdeeg, 500 g champignons, 200 g verse shiitake, 5 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 dl port, 30 g verse peterselie, peper en zout, 1,5 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 1,5 dl room, takjes tijm, boter, 6 stronkjes witlof, 2 el sherryazijn, 1 el graantjesmosterd

Bereiding: snipper 3 van de sjalotten. Verwijder steeltjes van de shiitake en champignons en snijd de rest heel fijn. Hou ca 5 champignons deze apart. Snijd ook de champignons en knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en de gesneden paddenstoelen aan in boter met met peper en zout. Voeg de port toe en laat alles droog stoven. Voeg er dan de fijngesneden peterselie bij en laat dit mengsel (duxelle) afkoelen. Snijd de kipfilets in repen van ongeveer 5 cm breed. Kruid met peper en zout en kleur rondom in warme boter. Schep wat duxelle in het midden van het bladerdeeg. Leg er een reepje kip op en bevochtig de randen van het deeg met water en vouw dicht. Bak de pakketjes in ca 30 min goudbruin in een oven op 180°C. Naar wens kan je het deeg vooraf met wat eierdooier te bestrijken.

De Saus. Snipper de 2 overgebleven sjalotten fijn en stoof samen met overige champignons en de steeltjes aan in boter met wat tijm. Als de sjalot glazig is, blussen met wijn. Laat inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat nog eens tot de helft reduceren en voeg de room erbij. Laat inkoken tot sausdikte. Roer er net voor het serveren een klontje koude boter door om de saus extra te doen glanzen. Haal de blaadjes van de witloofstronkjes. Bak deze knapperig in een hete pan met boter. Blus met de azijn, voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Laat de witlof een beetje karamelliseren en haal dan van het vuur. De zure toets in het witloof combineert mooi met de wat zoete saus.

Hét adres voor spannende wijnen & workshops

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld.  Met de zoekhulp is het eenvoudig om gericht te zoeken.
  • Veilig & snel online betalen.   

Neem gerust contact op voor meer informatie, wijn-spijs tips of vragen over onze producten.  Dat kan via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

© 2009 - 2018 ildivino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.