Spanje: Jumilla Juan Gil Pedrera Monastrell

Vorige Artikel 18 van 33 Volgende
€ 7,95 (inclusief 21% btw)

 Jumilla - Juan Gil Monastrell

  • Druivenras: Monastrell (=Mourvèdre) 
  • Proef en ruik rijp en zondoorstoofd fruit, zwarte bessen, bramen, pruimen, vanille, rode paprika, zachte Mediterrane kruiden, body, sappig. De tannines zijn plezierig en afgerond. 
  • Lekker bij stoofgerechten met rund – of lamsvlees, paella, gehaktballetjes met koriander, rijstgerechten, chili con carne, romige kazen.
  • De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op dit domein is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Een wijn met de Gil handtekening is een waar genot. 

Lamsgehakt in witlofschuitjes - 4 personen

Ingrediënten: 4 stronkjes witlof, 300 g lamsgehakt, 350 gram rijst, 1 grote ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 ei, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel komijnpoeder, 1 bosje gehakte koriander, 1 bosje gehakte bladpeterselie, peper en zout, 350 ml melk, 15 g boter, 20 g bloem, 100 g gemalen kaas.

Bereiding: Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt. Naar smaak peper en zout toevoegen. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de witlof, snijd het overlangs in twee delen en verwijder de harde kern. Snijd een schijfje van de bolle- / onderkant zodat je et als een schuitje horizontaal kunt zetten. Stoof de witlof even kort aan in de pan. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven. Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe. Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.

   

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen.  In Hilversum, Bussum & online.

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld. 
  • Persoonlijk advies? Neem gerust contact op via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2020 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel