Bio

Portugal: Boas Quintas - Encosta da Vinha Branco

Vorige Artikel 13 van 90 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)

Dão - Boas Quintas - Encosta da Vinha Branco​

  • Druivenrassen: 45% Encruzado, 25% Fernão Pires en 30% Malvasia Fina
  • Proef & ruik vers citrusfruit, frisse perziken en abrikozen,  crispy, mineraliteit, witte bloemen.
  • Lekker bij gebakken verse vis, schaal- en schelpdieren, pasta met witte roomsaus. 

In het Dão-gebied heeft de natuur een perfecte omgeving gecreëerd voor wijnproductie. Met een ideaal klimaat, beschutting tegen de koude zeewinden en omgeven door de bergketens Caramulo, Buçaco, Nave en Estrela zijn de omstandigheden ideaal voor het verbouwen van kwaliteitswijnen. Noch de zomerregens vanaf de Atlantische Oceaan, noch de sterke landwinden vanuit Spanje kunnen deze regio bereiken. Uit deze streek komen authentieke wijnen, gemaakt van Portugese druivenrassen met een heel eigen karakter. 

Boas Quintas vertegenwoordigt diverse wijnhuizen uit verschillende Portugese regio’s. Een serieuze speler derhalve. Van wijnmaker Nuno Cancela de Abreu komt deze Encosta da vinha. De DÃO regio kent een continentaal-mediterraan klimaat, de bodem bestaat uit Graniet, rotsgesteente. De eigenzinnige en moderne wijnmaakster is Sónia Martins, die in meerdere regio`s in Portugal prachtige wijnen heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld Beiras, Alentejo, Douro en dus ook in de Dao. 

De wijnen zijn gecertificeerd volgens de hoge standaard van European Initiative on Business en Biodiversity. De ecologische footprint, weinig insecticiden en pesticiden in de wijngaard, recycling van materialen, flessen, etiketten. Ook het in stand houden van dierlijke populatie in em om de wijngaard geniet extra aandacht.
 

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.