Spanje : Volcán Tempranillo Las Pizarras

Vorige Artikel 20 van 33 Volgende
€ 8,50 (inclusief 21% btw)

Bodegas Y Viñedos del Jalón - Volcán Tempranillo Las Pizarras

  • Druivenras: Tempranillo.
  • Proef en ruik intens geurend naar fris en rijp rood fruit, zoals kersen, rode bessen en frambozen.  Kenmerkend Tempranillo. De smaak is complex en rond, ook weer intens, cacao, iets mineralig, specerijen en zeer sappig. De afdronk is fris, lang en verfijnd.
  • Lekker bij rijke vleesgerechten met champignons, gegrilde zwaardvis, couscous salade, lamsstoofpotje, milde, rijpere kazen.
  • Het wijnhuis ligt in de opkomende wijnregio Catalayud, tussen Zaragoza en Madrid.  In 1999 gingen 3 belangrijke bodegas samen verder onder de naam Bodegas y Viñedos del Jalón. De belangrijkste wijngaarden van dit domein liggen in het dal van de Jiloca rivier. Het klimaat is continentaal, hete zomers en koude winters gecombineerd met vrij weinig neerslag (minder dan 350mm per jaar). De grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur zijn welhaast ideaal voor wijnbouw. Maar liefst 90% wordt gebruikt voor rode wijnen van Garnacha, Tempranillo en Syrah druiven. De overige 10% deels witte wijnen en rode wijnen van Monastrell, Mazuela, Merlot en Cabernet sauvignon.

 

Recept: Bloemkoolrijst met gegrilde pompoen

• Ingrediënten: 1 bloemkool, rasp en sap van 1 citroen, 100 ml olijfolie, fleur de sel, peper uit de molen, 100 g pijnboompitten, 100 g zonnebloempitjes, 600 g pompoen, 3 el ahornsiroop, 1 el gehakte gekonfijte gember, 2 el olie.

• Bereiding: Verhit de olijfolie en bak er de pijnboompitten goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de bloemkool tot fijne korreltjes in een blender of hakmolentje. Het eindresultaat moet wat weg hebben van de structuur van rijst of couscous. Meng met het sap en rasp van de citroen, pijnboompitten en de zonnebloempitjes. Breng op smaak met fleur de sel en peper, schenk er wat extra olijfolie over. Laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast. Snijd de pompoen in grove stukken. Wentel ze door wat olie en gril ze in een grillpan. Doe de gegrilde pompoen in een ovenschotel, schenk er de ahornsiroop en gember over, laat 20 minuten in de oven garen tot de pompoen zacht is. Serveer de pompoen met de bloemkoolrijst.

 

   

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen.  In Hilversum, Bussum & online.

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld. 
  • Persoonlijk advies? Neem gerust contact op via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2020 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel