Bio

Frankrijk: Corisica - Domaine de Torraccia Rouge

Vorige Artikel 10 van 96 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

Domaine de Torraccia AOP Corse - Porto Vecchio

  • Druivenrassen : Niellucciu, Sciaccarellu, Grenache, Syrah
  • Proef en ruik elegant, romig en aromatisch rood. Kersen, zwarte bessen, bramen, peper. Specerijen, mooie kruidigheid, iets boers en veel lengte.
  • Lekker bij gegrild rood vlees, hazenrug met kastanjes, gegrild speenvarken met ratatouille, pittige droge worst, lasagne, rijpe, geurige kazen.
  • Christian en Marc Imbert, Domaine de Torraccia bezitten ca 43 ha wijnbouw op zand van granitaire oorsprong op zuidoostelijk gelegen hellingen. Deze wijngaarden worden biologisch beheerd. In september wordt ieder jaar de bodem ingezaaid met een gewas, soms lupine, dan weer rogge of wikke, die dan in het voorjaar ondergeploegd worden en zo dienen als humus voor de nieuwe plant. Alle druivenrassen worden apart gevinifieerd. De jonge wijn rijpt tenslotte gedurende 18 maanden op houten fusten. Imbert past slechts een lichte filtering toe.
    Door de eeuwen heen is Corsica altijd een opstandig en eigenwijs departement van Frankrijk geweest. Napoleon, geboren in Ajaccio, was een groot liefhebber van de robuuste wijnen met een zeer eigen stijl en persoonlijkheid. De meerderheid van de wijnen op dit eiland zijn rood en worden gemaakt van inheemse druivenrassen als niellucciu, sciaccerllu, barbarossa, codivarta, aleatico, biancu gentile. Dit zijn een paar van meer dan 30 typisch Corsicaanse druivenvariëteiten. Imbert heeft reeds lang besloten om volgens de natuurlijke weg wijn te maken, dus hij mijdt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet die de zuidoostelijk gelegen druivenstokken van voedsel voorziet.
© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.