Macedonië: Ezimit Vranec

Vorige Artikel 22 van 33 Volgende
€ 7,50 (inclusief 21% btw)

Ezimit – Vranec - Macedonija

  • Druivenras: Vranec
  • Proef en ruik intens robijnrood van kleur. Zondoorstoofd fruit als kersen, bramen, rode bessen. Sappige en fruitige stijl, soepel, goede grip, breed. Lichtjes gekoeld aanbevolen.   
  • Lekker bij gegrild rood vlees, lamsracks, spareribs, pittige kazen.
  • Ezimit Winery is gestart in 1991, privé eigendom en richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. Het bedrijf beheert maar liefst 400ha aan wijngaarden. In Europa is het volgens de Austrian wine knights het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis dat de lange traditie van de Macedonische druiventeelt combineert met toptechnologie. De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. 

Recept: Lamsbout persillade met een gratin van raapjes

• Ingrediënten: 1 lamsbout "Pastorale", 2 teentjes knoflook, paar takjes peterselie, paar blaadjes verse munt, 4 eetlepels geschaafde amandelen, 50 g gemalen kaas, 1/2 witte kool, 1 dl room, boter, olijfolie,  grof zeezout, nootmuskaat, peper en zout. Voor de gratin: 4 grote kruimige aardappelen, 1 bundeltjes knolrapen (meiraap, herfstraap), 1 el mierikswortelpasta, 2 dl melk, 2 dl room, 1 teentje knoflook,  100 g gemalen kaas, nootmuskaat.

• Bereiding; Kruid de lamsbout met peper en grof zeezout en schroei het lamsvlees rondom dicht in hete boter. Snipper de knoflook, peterselie en munt fijn. Hak de amandelen en doe ze erbij.  Meng er de parmezaan door die voor de binding van de korst zal zorgen. Leg de bout op een ovenplaat en giet er het braadvocht over.  Druk de persillade goed aan op de bovenzijde van het vlees.  Druppel er wat olijfolie over tegen het verbranden. Bak de bout 1 uur in een oven op 170°C.  Breng voor de gratin de room en de melk aan de kook met het teentje look, gekruid met peper, zout en nootmuskaat.  Schaaf intussen de geschilde aardappelen en raapjes in dunne plakjes en schik ze in een beboterde ovenschotel. Strijk ergens halverwege de laagjes de mierikswortelpasta uit.  Verwijder de knoflook en giet het hete roommengsel over de groenten.  Strooi er de kaas over en zet zo’n 30 tot 40 minuten in de oven bij het vlees. Snijd de kool in julienne en blancheer in gezouten kokend water.  Verfris onmiddellijk onder koud stromend water. Kook de room in met peper, zout en nootmuskaat en warm er de kool terug in op. Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.  Serveer met de gratin en de kool.       

 

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen.  In Hilversum, Bussum & online.

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld. 
  • Persoonlijk advies? Neem gerust contact op via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2020 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel