Frankrijk: Xavier Roger Malbec

Vorige Artikel 26 van 33 Volgende
€ 6,95 (inclusief 21% btw)

Languedoc - XR Xavier Roger Malbec

  • Druivenras: Malbec
  • Proef en ruik geconcentreerd rood fruit,bramen, kersen, nieuw leer. Een krachtpatser met een fluwelen touch...
  • Lekker bij goede biefstuk, chimichurry, lamsstoofpotje, rijper kazen.
  • In het zuiden van Frankrijk werd de druif Malbec al verbouwd sinds de Middeleeuwen, toen bekend onder vele namen, zoals Côt. Een bijzonder krachtige rode wijn in Frankrijk die nu grote beroemdheid geniet als rijpe, volzachte rode wijn in Zuid-Amerika. Door nieuwe aanplant van de autochtone Malbec in het warme Pays d’Oc, onstaat een prettige stijl Malbec.

~ Pumpkin Mushroom Pie (vega) ~
 
Ingrediënten: 1 kleine pompoen (ca 1400 g), 2 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, 3 stengels bleekselderij, in plakjes 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in repen, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 tl pikant paprikapoeder, 1 takje rozemarijn fijngehakt,  150 ml groentebouillon, 150 ml rode wijn , 500 g gemengde paddenstoelen schoongeborstelden in grove stukken,  20 zwarte olijven zonder pit, 125 ml crème fraîche, peper en zout uit de molen,  8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid 1 eidooier, losgeklopt bloem om te bestuiven.

Bereiding: snij de pompoen in stukken, verwijder de schil en zaden en snij het vruchtvlees in blokjes van ca 2½ cm. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak ze 2 min mee. Voeg de pompoen, tomatenpuree, paprikapoeder en rozemarijn toe en schenk de bouillon en rode wijn erbij. Laat de groenten op matig vuur 20 min stoven; schep zo nu en dan om. Voeg de paddenstoelen en olijven toe en laat alles met deksel schuin op de pan nog 10-15 min stoven tot de pompoen gaar is. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 200°C. Schep de gestoofde groenten met saus in een grote, passende ovenschaal (de vulling moet tot aan de rand komen). Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de randen van de schaal met wat eigeel en plak de lap deeg erop. Snij overhangende stukken deeg weg. Maak met de overige plakjes bladerdeeg versiering en plak ze met wat eigeel op het deegdeksel. Bestrijk het hele deksel met eigeel. Bak de pie 15-20 min in de oven tot het deksel goudbruin en gaar is.

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen.  In Hilversum, Bussum & online.

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld. 
  • Persoonlijk advies? Neem gerust contact op via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2020 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel