Bio

Griekenland : Manousaki MRS. Red

Vorige Artikel 21 van 33 Volgende
€ 11,95 (inclusief 21% btw)

Nostos Winery Kreta - Manousaki MRS. Red

  • Druivenrassen : Syrah & Romeiko. De druiven hebben deels gerijpt in gebruikte eikenhouten vaatjes. De wijn wordt daardoor zachter en wint aan complexiteit waarbij het 'hout' mooi op de achtergrond blijft.
  • Proef & ruik volop rijp en zacht rood fruit als kersen,cranberries, aardbeien, rode bessen.  Iets 'toast', vanille room, walnoot.
  • Lekker bij rijpe kazen, pizza, salami, lamsracks, gegrild rood vlees, gegrilde aubergine, risotto met champignons.
  • De wijngaarden liggen in het westelijk deel van Kreta nabij Chania. De bodem van de wijngaarden is kalkrijk en bestaat uit klei, zand en schistes. De wijnen die hier gemaakt worden hebben kenmerken van (hele) goede Rhône en Châteauneuf du Pape. Wat niet zo verwonderlijk is want bij de oprichting van dit wijnhuis is Laurence Ferraud, wijnmaakster van het befaamde wijnhuis Domaine Pegau in Chateauneuf du Pape, nauw betrokken geweest.

Recept: Moussaka met aubergine & aardappel (4 personen)
Ingrediënten (voor de moussaka): 6 grote aardappelen, 400 g gehakt (evt vervangen door vega gehakt), 2 aubergines, 2 teentjes knoflook, 2 el tomatenpuree, concentraat, 1 grote ui, 2 tomaten, 50 g bloem, 50 g boter, 500 ml melk, 200 g gemalen kaas, 1 el olijfolie, 1 el gedroogde oregano, 1 tl paprikapoeder, peper, zout.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in plakjes. Wrijf ze in met zout, bij voorkeur grof zeezout en laat ze 10 minuutjes staan. Dep de plakjes droog met een droge keukenhanddoek of wat keukenpapier. Bak ze daarna goudbruin in een pan met olijfolie (+/- 6-8 minuten).mSchil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Voeg beide toe aan het gehakt met oregano en paprikapoeder. Meng goed. Bak het gehakt vervolgens gaar in de olijfolie. Meng de tomatenpuree - met een scheutje water - erdoor en werk af met peper en zout. Wrijf een diepe ovenschaal in met olijfolie. Vul deze met laagjes aardappelschijfjes, aubergine en dan het gehakt. Start eerst met een laag aardappelen en eindig ook met de aardappelen. 

Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje voor de bechamelsaus. Voeg de bloem eraan toe en laat even verhitten tot je de heerlijke geur van koekjes krijgt. Voeg de melk toe aan de roux en laat even doorkoken tot je een gladde saus krijgt. Giet nu de bechamelsaus over de bovenste laag van de moussaka en bestrooi met de gemalen kaas. Plaats 30 min in de oven.

Ingrediënten (voor de salade): 4 tomaten, 1 zakje rucola, 150 g feta, 1 rode ui, 4 basilicumblaadjes, olijfolie, balsamicoazijn.

Bereiding: Snijd de tomaten in schijfjes. Snipper de rode ui. Leg wat rucolasalade op het bord, gevolgd door een laag tomatenschijfjes, de uitjes en fetakaas. Werk af met wat olijfolie, balsamicoazijn en blaadjes basilicum.

Hét adres voor (h)eerlijke wijnen.  In Hilversum, Bussum & online.

  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen of Eur 75.
  • Alle wijnen zijn per fles te bestellen.
  • De wijnen zijn op smaaktype of per land ingedeeld. 
  • Persoonlijk advies? Neem gerust contact op via 035-6229159 of via info@ildivino.nl.  We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2020 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel