Bio

Frankrijk: ​Verdarail Rosé Chateau Salettes 2019

Vorige Artikel 14 van 15 Volgende
€ 14,95 (inclusief btw)

Verdarail Rosé Chateau Salettes 2019 - Provence

  • Druivenrassen: Grenache, Cinsault, Mourvèdre
  • Proef en ruik: frisse aarbeitjes, frambozen, rijpe limoenen, watermeloen, witte perzik.
  • Lekker bij: vitello tonnato, salade nicoise, zomerse salade met avocado, asperges met beenham.
  • Het château ligt in het hart van AOC Bandol, en is daar één van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de laatste. Het pad naar de kwaliteit van vandaag werd vanaf 1964 ingezet door Jean Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas, die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan kanker.  Vanaf 2011 is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor wijngaard en cave, en is gekozen volledig voor bio en biodynamie te gaan.  De wijnen zijn mooi ‘op het fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer puur. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de IGP Mont Caume.

Mét heerlijke voorjaarsrecept van Charly de Wijs - Chef aan de Werf:

Albacore tonijn met kalfsmayonaise, rode ui, tomaat, kappertjes, red chard en Salsa Verde (4 personen)

  • Ingredienten: 300 gram Albacore tonijn, 100 gram in groentebouilon  gaargekookte kalfspoulet, 150 gram mayonaise, 50 gram basilicum, 50 gram peterselie, 50 gram koriander fijn gedraaid, 70 gram kappertjes, 2 dl olijfolie vierge, 12 kersen tomaatjes gesneden, 1 rode ui in dunne ringen gesneden, 50 gram red chard sla, 50 gram kalamata olijven, 4 Zuurdesemcroutons.
  • Bereiding: Bak de moot Albacore tonijn rondom in de olijfolie bruin maar laat hem mooi rood van binnen. Bestrooi met peper en zout en snijd hem zodra hij afgekoeld is in 12 plakken. Draai in de magimix de gaargekookte afgekoelde kalfspoulet fijn en meng dit met de mayonaise. Draai voor de salsa Verde alle groene kruiden fijn met 1 knoflookteentje, 20 gram kappertjes en breng ook smaak met olijfolie en peper en zout. Verdeel de mayonaise over 4 borden. Dresseer hierop de plakjes tonijn met de tomaatjes, kappertjes, rode ui ringen, red chard sla en toefjes salsa verde. Steek hiertussen de plakjes zuurdesem croutons. Eet smakelijk!

 

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.