Bio

Frankrijk: Domaine Béatrice & Pascal Lambert - Chinon Les Puys Danaé

Artikel 22 van 47
€ 27,95 (inclusief btw)

Domaine Béatrice & Pascal Lambert - Chinon Les Puys Danaé 2015 Bio -  Loire

  • Druivenras: Cabernet Franc. Vatrijping 24 maanden, ongefilterd.
  • Proef en ruik zacht en rond fruit, aardbeien, tomaatjes, vlierbessen, toast, roomboter, noten, rijpe tannines.
  • Lekker bij gegrilde kippetje, duivenborst, rijpe geitenkaas, cranberry paté.
  • Pascal Lambert is een wijnboer die, sinds 1987, in volle overtuiging zijn wijnen biodynamisch en naturel maakt. Notabene zijn eigen vader werd ernstig ziek van het jarenlang werken met chemische stoffen in de wijngaarden. Als opvolger gooide Pascal het roer volledig om en laat zijn wijnen door geen enkele chemische stof meer beïnvloeden. Lambert bezit verschillende wijngaarden op verschillende plekken. Zijn basiswijn Les Terrasses en zijn cuvée Les Graves worden gemaakt van druiven uit de wijngaarden dicht aan de rivier. Hier is de bodem van graniet maar ga je hoger de flanken van de rivier de Vienne op, dan wordt de bodem meer en meer van tufsteen met af en toe een strook vuursteen (silex). Hier komt zijn grote wijn Les Puys de Danaë vandaan. De verschillende wijnen zijn altijd een reflectie van het terroir waarop de druiven staan. De wijnen worden in zelf uitgehouwen caves op foudre of barriques gelegd om te rijpen. Pascal schuwt zelfs het gebruik van paard en wagen in de wijngaard niet om het geheel een ambachtelijk, ecologisch verantwoord en natuurvriendelijk karakter mee te geven. De wijngaarden worden met eigen compost elk jaar bestrooid en de pluk is volledig handmatig.

Mét heerlijke voorjaarsrecepten van Charly de Wijs - Chef aan de Werf: 

Nougat van geitenkaas met granola, freekeh, little gem, krokant notenbrood en Goji bessen vinaigrette (4 personen)

  • Ingredienten: 1 klein zacht rolletje geitenkaas, 1 dl slagroom, 100 gram granola, 40 gram gehakte gedroogde abrikozen en vijgen, 8 dunne plakjes notenbrood geroosterd in de oven, 1 kropje little gem sla, 100 gram freekeh (gekookt in groentebouillon), 20 gram Goji bessen geweekt in heet water, 1 dl witte wijn azijn, 3 dl olijfolie, 1 etl platte peterselie gehakt, Plukjes mitsuna sla.
  • Bereiding: Meng de afgekoelde gekookte freekeh met platte peterselie en breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Draai het rolletje geitenkaas met 1 dl slagroom fijn in de magimix  en voeg hieraan de vijgen en abrikozen. Rol deze massa in plasticfolie tot een rolletje en laat opstijven in de koelkast. Haal dit daarna door de granola en snijd hem in 8 plakjes. Doe voor de dressing de geweekte `gojibessen met de olijfolie en azijn samen en draai hem in de staafmixer glad. Verdeel de freekehsalade over 4 borden en dresseer met de plakjes geitenkaas, little gem sla, plukjes mitsuna en krokante notenbrood chips. Dresseer het gerecht met de Gojibessen vinaigrette. Eet smakeljk!

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.