Wijnclub Zomer 2020

Artikel 24 van 82

WIJNCLUB  juni-augustus 2020 

Italo Cescon - Pinot Grigio del Friuli Grave (2 fles)

  • Druivenras: Pinot Grigio (= Pinot Gris/ Grauburgunder)
  • Proef en ruik fris citrusfruit, zachte perzik, nootmuskaat, witte bloemen. Frisse aanzet, breed van smaak, lang aanhoudende afdronk.
  • Lekker bij zeevruchten, salades met vis, gegrilde sardines, salade met kip en avocado, gegrilde zalmspiesjes.
  • Wijngaard: San Foca, alluviale grond vol met kiezels. Oogst met de hand, eind augustus. Na ontsteling volgt een zachte persing waarbij ongeveer 50% van de most wordt gebruikt, gisting met geselecteerde gisten gedurende 15 dagen op een
    gecontroleerde temperatuur van 13° C. Rijping gedurende 5/6 maanden op de eigen gisten, filtering en nog eens 3 maanden op fles.

Recept: Brochettes met aardappeltjes en zeevruchten

Ingrediënten: 16 kleine vastkokende aardappelen, 300 gr zalm, 8 reuzengarnalen, 2 uien, 1 limoen, Provencaalse kruiden, 1 rood pepertje, zwarte peper en zeezout.

Bereiding:  Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 5 minuten in zout water. Snijd de ui, rode peper en vis in blokjes van 2 op 2 cm.  Maak spiesjes door een stuk aardappel, een reuzengarnaal, een stuk vis, een stuk ui en een stuk paprika op elke brochette te spiesen (herhalen tot de brochette vol is). Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden, besprenkel met limoensap en bak de spiesjes gedurende 5 minuten aan elke kant onder de grill of op de BBQ.

Bodegas Otero Tempranillo Rosado (2 fles)

  • Druivenras : Tempranillo
  • Proef & ruik mooi licht van kleur (zeker voor een Spaanse rosé), droog, sappig, lime, grapefruit, rode bessen, lichte kruiden. 
  • Lekker bij geitenkaas, pizza, mosselen, mild pikante gamba's, paella met vis.
  • Al meer dan 100 jaar wordt er wijn gemaakt door de Familie Otero. In 1984 nam Julio Otero (3e generatie) het roer over. Hij is niet de persoon die experimentele wijnen maakt, maar iemand die met kleine stapjes verbeteringen aanbrengt. En na 100 jaar mag het resultaat er wezen. 

Recept:  geroosterde paprikataart (vegetarisch)

Ingrediënten: 2 paprika's, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 eieren, 1 tl oregano, vers of gedroogd, 1 el olijfolie, 300 g verse geitenkaas, 4 eieren, peper en zout, 1 rol bladerdeeg, 30 g geraspte kaas, 

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.  Snijd de paprika's in schijfjes. Bestrooi met knoflook en oregano en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprikaschijven gedurende 25 minuten. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Leg een bakpapier over het deeg en vul met bakbonen. Verwarm 8 tot 10 minuten voor in de oven op 180°C. Meng de geitenkaas met de losgeklopte eieren. Kruid met peper en zout. Haal bakpapier en bakbonen er weer af en giet het mengsel in de bakvorm over het deeg.  Leg de paprikaschijven erop en bak gedurende 30 à 35 minuten. Bestrooi met geraspte kaas. Garneer met oregano. Serveer warm óf koud, lekker met een frisse tomatensalade.

Moldova - Vinaria din Vale Saperavi/Malbec (2 fles)

  • Druivenrassen: Saperavi & Malbec (gerijpt in Franse barriques)
  • Proef en ruik rijp fruit als pruimen, vijgen, zwarte bessen, granaatappel, vanille, pure chocolade.
  • Lekker bij pasta met rode saus, stoofgerecht met rundvlees, gorgonzola. originele engelse Cheddar.

Recept: mild-pikante rundvlees wokschotel

Ingrediënten:  300 g rijst, 1/4 rode kool, 1/4 witte kool, 1 komkommer, 25 ml azijn, 25 g suiker, peper en zout, 500 g rundvlees (biefstuk), 200 g boontjes, 200 g oesterzwammen, 1 rode ui,  2 teentjes look, ca 2 cm verse gember, 4 el olie (rijstolie, arachideolie), 1 el sesamzaadjes, 2 el chilisaus, 2 el hoisinsaus.

Bereiding: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes. Schil de komkommer en verwijder de kern. Snijd in dunne reepjes. Meng de groenten. Verwarm een scheutje water in een pan en roer er de azijn en de suiker door. Laat even doorkoken en daarna afkoelen. Giet over de salade. Kruid met peper en zout. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in gelijkmatige reepjes. Maak de boontjes schoon, pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Pel en hak de lookteentjes fijn. Schil en rasp de gember. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in gelijkmatige stukken. Verwarm de wokpan op een hoog vuur en voeg de olie toe. Roerbak het vlees twee minuten en voeg de sesamzaadjes toe. Schep het vlees uit de pan. Wok in dezelfde pan nu achtereenvolgens de rode ui met de look en de gember, de boontjes en de zwammen. Voeg nu het vlees opnieuw toe samen met de rijst, chilisaus en de hoisinsaus. Kruid met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en serveer met de salade, besprenkel met een dressing van zoet-pikante saus. Eet smakelijk! 

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.