Spanje: Almorqui Monastrell Rosado

Artikel 4 van 13
€ 8,95 (inclusief btw)

Spanje – Alicante | Bodega Pinoso - Almorqui Rosado

  • Druivenras: Monastrell
  • Proef en ruik: door de lage gistingstemperatuur is dit een vol fruitige wijn, wat aardbei en framboos, kersen en cranberry, iets kruidigheid en een aangename frisheid.
  • Lekker bij: Heerlijk als aperitief, maar ook o.a. bij salades met vis, salade nicoise, zalm, tapas.
  • Deze wijn is vegan - er zijn geen dierlijke producten gebruikt tijdens het maken van deze wijn – en gemaakt van biologisch geteelde druiven. De druiven voor deze wijn groeien op kalksteen bodems, op 550 meter hoogte, de opbrengst per hectare is laag. Wijnmaakster Ana Amat is samen met de Franse oenoloog Jean Natoli verantwoordelijk voor het zorgvuldige wijnmaakproces, puur en met natuureigen gisten.

Recept:  geroosterde paprikataart (vegetarisch)

Ingrediënten: 2 paprika's, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 eieren, 1 tl oregano, vers of gedroogd, 1 el olijfolie, 300 g verse geitenkaas, 4 eieren, peper en zout, 1 rol bladerdeeg, 30 g geraspte kaas, 

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.  Snijd de paprika's in schijfjes. Bestrooi met knoflook en oregano en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprikaschijven gedurende 25 minuten. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Leg een bakpapier over het deeg en vul met bakbonen. Verwarm 8 tot 10 minuten voor in de oven op 180°C. Meng de geitenkaas met de losgeklopte eieren. Kruid met peper en zout. Haal bakpapier en bakbonen er weer af en giet het mengsel in de bakvorm over het deeg.  Leg de paprikaschijven erop en bak gedurende 30 à 35 minuten. Bestrooi met geraspte kaas. Garneer met oregano. Serveer warm óf koud, lekker met een frisse tomatensalade.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.