Moldavië: 7 Coline Saperavi-Malbec

Artikel 1 van 2
€ 9,95 (inclusief btw)

Moldova - Vinaria din Vale Saperavi/Malbec 

  • Druivenrassen: Saperavi & Malbec (gerijpt in Franse barriques)
  • Proef en ruik rijp fruit als pruimen, vijgen, zwarte bessen, granaatappel, vanille, pure chocolade.
  • Lekker bij pasta met rode saus, stoofgerecht met rundvlees, gorgonzola. originele engelse Cheddar.

Recept: mild-pikante rundvlees wokschotel

Ingrediënten:  300 g rijst, 1/4 rode kool, 1/4 witte kool, 1 komkommer, 25 ml azijn, 25 g suiker, peper en zout, 500 g rundvlees (biefstuk), 200 g boontjes, 200 g oesterzwammen, 1 rode ui,  2 teentjes look, ca 2 cm verse gember, 4 el olie (rijstolie, arachideolie), 1 el sesamzaadjes, 2 el chilisaus, 2 el hoisinsaus.

Bereiding: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes. Schil de komkommer en verwijder de kern. Snijd in dunne reepjes. Meng de groenten. Verwarm een scheutje water in een pan en roer er de azijn en de suiker door. Laat even doorkoken en daarna afkoelen. Giet over de salade. Kruid met peper en zout. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in gelijkmatige reepjes. Maak de boontjes schoon, pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Pel en hak de lookteentjes fijn. Schil en rasp de gember. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in gelijkmatige stukken. Verwarm de wokpan op een hoog vuur en voeg de olie toe. Roerbak het vlees twee minuten en voeg de sesamzaadjes toe. Schep het vlees uit de pan. Wok in dezelfde pan nu achtereenvolgens de rode ui met de look en de gember, de boontjes en de zwammen. Voeg nu het vlees opnieuw toe samen met de rijst, chilisaus en de hoisinsaus. Kruid met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en serveer met de salade, besprenkel met een dressing van zoet-pikante saus. Eet smakelijk! 

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.