Bio

Frankrijk: Domaine de Marotte Cuvée Luc

Vorige Artikel 34 van 82 Volgende
€ 9,75 (inclusief btw)

Domaine de la Marotte - Cuvée Luc *Bio

  • Druivenrassen: Grenache  Blanc 50%, Viognier 20% , Roussanne 20% en Clairette 10% van gemiddeld 20 jaar oude stokken
  • Proef en ruik volop  citrusfruit, abrikoos, peer en wat witte bloesem. Rond en verfijnd, een wijn met body maar ook uitermate frisse tonen. Zeer verrassend en veelzijdig.
  • Lekker bij combineert super goed met witvis & witvlees gerechten, maar ook als begeleider van gegrilde groentes. De combinatie met zachte en/of blauwe kazen is verrassend.
  • Huiswijn bij het Rijks.
  • Daan & Elvira Dijkman van Domaine de la Marotte: "Wij produceren al meer dan 22 jaar onderscheidende wijnen aan de voet van de Mont-Ventoux, vanaf het begin telen wij biologisch en Vegan en vanaf 2014 zijn wij ook Biologisch gecertificeerd. We produceren op dit moment op 28 hectaren en maken ongeveer 130.000 flessen per jaar. We hebben 11 verschillende druivenrassen, hierdoor kunnen we onze wijnen assembleren en echt andere wijnen maken. Onze wijnen worden regelmatig onderscheiden. Zo scoren de wijnen op Vivino gemiddeld een 3,95 / 5 punten. Ook werden er 4 van onze wijnen geselecteerd in De Wijngids 2020 van o.a. Cees van Casteren. Onze wijnen werden met een 8,5 tot een 9- beloond. Ook schrijven de bekende Nederlandse wijnschrijvers regelmatig over ons. Heel recentelijk heeft Gert Crum nog een artikeltje over ons geschreven en schreef heel lovend over onze Cuvée Luc blanc 2019. Harold Hamersma beoordeelde onze witte wijnen met een 8,5 en een 9-. En we ontvingen een berichtje van Onno Kleyn dat hij onze Cuvée Jules 2019 in juli in de Volkskant Magazine in het zonnetje zou zetten. Allemaal hele positieve reacties waar we heel trots op zijn."  
  • Vegan friendly

Recept: Galette met venkel & aubergine

Ingrediënten (deeg): 250 g speltbloem, 150 g koude boter, 1 eigeel, 5 cl ijskoud water, snufje grof zeezout, 1 ei om te bestrijken.

Bereiding (deeg): Doe de bloem en grof zeezout in een kom en doe er de blokjes ijskoude boter bij. Kneed tot er een kruimelig deeg ontstaat,. Klop het eigeel los met ijskoud water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Kneed tot een bal en wikkel deze in vershoudfolie. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

 Ingrediënten (vulling): ½ venkelknol, 1 aubergine, 2 sjalotten, 2 el olijfolie, Peper van de molen en zeezout, 150 g geitenkaas met harde korst, enkele takjes oregano, enkele takjes tijm.

Voor de salade: 200 g veldsla, 2 stronkjes radicchio (roodlof), 2 el pijnboompitten, 100 g oude kaas, 2 el olijfolie, 2 kl mosterd, 3 el witte wijnazijn.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in plakjes van 0,5 cm dik. Snijd de venkel in partjes, 4 stukken. Snijd vervolgens de parten in plakjes van 0,4 cm dik. Zet een grillpan op het vuur met olijfolie en grill er de plakken aubergine en venkel in. Pel de sjalotten en snijd in plakjes. Doe een beetje olijfolie opnieuw in de pan en bak de stukjes sjalot glazig. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak, ongeveer 0,5 cm dik of liever nog iets dunner. Leg op een bakplaat, bekleed met een vel bakpapier. Verdeel de gegrilde aubergine, venkel en de gebakken sjalot over het deeg. Blijf ongeveer 4 cm van de rand. Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel over de taart, kruid met peper & zout en vouw de randen over de vulling.  Klop het ei los en bestrijk de randen van de galette. Plaats in de oven en bak de taart gedurende 35 minuten.  Spoel de veldsla. Snijd het uiteinde uit de stronkjes roodlof en pluk de blaadjes los. Rooster de pijnboompitten. Roer de olijfolie, mosterd en witte wijnazijn in een kommetje los, kruid met peper & zout en besprenkel de salade ermee. Schaaf er de oude kaas over en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Haal de galette uit de oven, werk af met enkele plukjes verse oregano en tijm. Serveer er de salade bij.

 

© 2009 - 2023 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.