Bio

Portugal: Herdade de Gambia Branco

Vorige Artikel 6 van 11 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% btw)

Peninsula de Setúbal - Herdade de Gambia Branco *Bio

  • Druivenrassen: Arinto, Verdelho, Moscatel Graúdo
  • Proef en ruik tropisch  fruit , rijpe druiven en voorjaarsbloesem, aromatisch en weelderig in de neus, de smaak is fris, kruidig en tevens rond en zacht. Zeer lange en intense afdronk. 
  • Lekker bij zeevruchten, gegrilde dorade, sliptongetjes, pasta met een zachte roomsaus, salade met kip en avocado.
  • Boas Quintas vertegenwoordigt diverse wijnhuizen uit verschillende Portugese regio’s. Een serieuze speler derhalve. Van wijnmaker Nuno Cancela de Abreu komt deze Encosta da vinha. De DÃO regio kent een continentaal-mediterraan klimaat, de bodem bestaat uit Graniet, rotsgesteente. De eigenzinnige en moderne wijnmaakster is Sónia Martins, die in meerdere regio`s in Portugal prachtige wijnen heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld Beiras, Alentejo, Douro en dus ook op het schiereiland Setúbal.. De wijnen zijn gecertificeerd volgens de hoge standaard van European Initiative on Business en Biodiversity. De ecologische footprint, weinig insecticiden en pesticiden in de wijngaard, recycling van materialen, flessen, etiketten. Ook het in stand houden van dierlijke populatie in en om de wijngaard geniet extra aandacht.

Recept: Viscurry met krieltjes en paksoi

Ingrediënten: 600 g kabeljauw, 400 g krieltjes, 2 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 500 g kerstomaten, peper en zout, 
1 klein blikje tomatenpuree, 200 ml kokosmelk, 500 ml visfond, bakboter, 1 paksoi.

Kruiden: 1 tl gemberpoeder, ½ tl fenegriek, 1 tl koriander, ½ tl komijn, 4 kardemom peultjes, 2 tl garam masala. Voor de salsa: 1 Spaanse rode peper, bosje verse koriander, bosje verse peterselie, ½ komkommer, 2 lente-uitjes, 200 g kerstomaten, 2 limoenen.

Bereiding: Rooster de kruiden in een pan zonder olie of boter. Doe de geroosterde kruiden in een schaaltje en zet even opzij. Snijd de vis in grote stukken en leg ze in een grote mengschaal. Voeg de helft van de kruiden toe samen met de olijfolie, peper en zout. Laat de vis 10 minuten marineren in de koelkast. Was ondertussen de krieltjes en halveer. Zet opzij in koud water. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn, samen met de Spaanse peper. Zet de pan op het vuur met weinig boter en bak de vis rondom goudbruin. Haal de vis uit de pan. Bak de sjalot, knoflook en Spaanse peper in een pan. Snijd de kerstomaatjes in de helft en voeg ze erbij, samen met de tomatenpuree en de rest van de geroosterde kruiden. Voeg de visfond, kokosmelk en de krieltjes en laat nog 25 minuten zacht koken op een laag vuur. Snijd de harde onderkant uit de paksoi, was en snijd de witte steel en bladeren in repen.  Leg de stukken vis en paksoi in de curry en laat nog 5 minuten doorkoken, zodat de vis warm en helemaal gaar is. Salsa: Hak de rode peper, koriander en peterselie fijn. Snipper de komkommer, lente-uitjes en kerstomaten. Meng de groenten en kruiden in kommetje en pers de limoenen erboven op uit.
Schep de viscurry in een diep bord of kommetje en voeg wat salsa toe. Werk af met een plukje verse koriander en serveer meteen.

 

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.