Bio

Spanje: Bodegas Enguera Casa Lluch Verdil

Vorige Artikel 48 van 94 Volgende
€ 8,25 (inclusief btw)

Valencia - Bodegas Enguera Casa Lluch - Verdil * Bio & Vegan 

  • Druivenras : vooral Verdil (= unieke, lokale druivensoort ) aangevuld met een heel klein beetje Sauvignon Blanc, Chardonnay en Viognier….
  • Proef & ruik: een warme citroen-gouden kleur, de wijn is licht rokerig, heerlijk sappig en verfrissend met veel citroen en lime naast een kruidig ‘boeket’ (heel veel geuren…).
  • Lekker bij koude voorgerechten, groenteschotels, gebakken vis.
  • De wijngaarden liggen in een woeste, ruige omgeving in het zuidwesten van de provincie vlakbij de plaats Enguera. De Perez-Jardo familie werkt op Bodegas Enguera al jaren, zoals dat zo mooi heet ‘met respect voor het milieu’.
    Alleen de beste druiven worden met de hand geplukt en dat gebeurt in de nacht als het fruit koel van temperatuur is.
  • Vegan friendly

Recept: Rode poon met garnaaltjes, bloemkoolpuree en spruitjessalade

Ingrediënten: 4 rode poonfilets, 200 g grijze garnalen, gepeld, 200 g bloemkoolroosjes, 3 el room, 200 g spruitjes, 3 el rode wijnazijn, 
2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngesneden munt, rasp van 1 citroen, 1 tl chilivlokken, boter, olijfolie, peper en zout.

Bereiding: Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten gaar in licht gezouten water. Giet af, doe alles in een blender en mix glad. Meng er de slagroom en een klont boter onder. Kruid met peper en zout. Snijd de spruitjes in dunne plakjes en meng ze samen met azijn, peterselie, munt, citroenrasp, chilivlokken en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze goudbruin in olijfolie. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden. Leg er de visfilets op en schep er wat van de spruitjessalade over. Werk af met de garnaaltjes en druppel er tot slot nog wat olijfolie over.

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.