Sustainable

Duitsland: Gerd Stepp Dornfelder

Artikel 1 van 5 Volgende
€ 11,50 (inclusief btw)

Pfalz - Gerd Stepp Dornfelder

  • Druivenras: Dornfelder. De druif valt qua geur en smaak in de categorie met bijvoorbeeld Pinot Noir, Gamay en Zweigelt. Elegant en zeer doodrinkbaar rood. Kenmerkend aan de Dornfelder is de (veel) donkerdere kleur. Dit omdat het vruchtvlees van dit druivenras niet kleurloos is zoals bij vrijwel alle andere druivenrassen maar donkerrood van kleur. Het is een kruising van Helfensteiner (Frühburgunder x  Trollinger) en Heroldrebe (Portugieser x Lemberger).
  • Proef en ruik een frisse en tevens pittige rode wijn, spatzuiver, afgerond, helder. Volop fruit als kersen, bramen, aardbei en zwarte bessen. Iets room. Mooie balans.  
  • Lekker bij kalfsvlees met asperges, boerenkaas, osseworst, kipsaté, gevulde paddestoelen. Probeer zeker ook eens bij rijkere visgerechten.
  • Gerd Stepp is een duizendpoot: (internationaal) wijnmaker, adviseur, veelgevraagd jurylid, en bezitter van een wijndomein in de Pfalz. Na een zeer kleurrijke internationale carrière, die hem oa van Nieuw-Zeeland, Zimbabwe, naar het VK voerde, maakt hij nu prachtige wijnen op zijn geboortegrond. Hoewel hij een echte wereldburger is, zijn de wijnen zeer regionaal en authentiek. Hij groeide op in Bad Dürkheim, Pfalz, waar hij als kind al veel tijd doorbracht in de wijngaarden van zijn ouders. Later hielp hij uiteraard ook mee snoeien, oogst, het wijngaard beheer en… tractor rijden (dat laatste vond hij stiekem het allerleukst). Hij heeft altijd geweten de wijnmakers traditie voort te willen zetten, al ging er een heuse odyssee aan vooraf voordat hij weer terugkeerde in de Pfalz.
  • Met het oog op de toekomst wil Gerd er voor zorgen dat de grond zijn natuurlijke vruchtbaarheid behoudt en zodoende kwaliteit blijft bieden voor komende generaties. Organische landbouw en het stimuleren van biodiversiteit gaan dan ook een steeds grotere rol spelen in zijn werkwijze.

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.