Wijnclub Lente 2021

Artikel 20 van 82

WIJNCLUB  Lente 2021

Cueva de Lobos Blanco Rioja

  • Druivenrassen: Viura (Macabeu) en Tempranillo Blanco. Van oudere wijnstokken. Dat zorgt voor concentratie, diepgang en mineraliteit.
  • Proef en ruik zacht citrusfruit, perzik, kruidigheid, venkel, mineraal. Volop fruit, zeer aantrekkelijk geurend. Heerlijk verfrissend met een ronde, zachte afdronk.
  • Lekker bij Spaanse tortilla,  paella met vis, gegrilde langoustines.
  • De San Pedro familie is eigenaar van meer dan 100 hectare wijngaarden rondom Laguardia. Javier San Pedro Ortega is geboren in  Laguardia, even boven Logrones gelegen in de Rioja. Inmiddels 5e generatie uit een familie van wijnboeren. Als 5 jarige jongen begonnen met het schoonmaken van de wijnkelder, en in 2005 maakte hij zijn eerste wijn op de leeftijd van 17 jaar, in de kelder van zijn vader.
  • "Wij zijn van mening dat onze wijnen een verhaal te vertellen hebben. We willen de expressie en authenticiteit van onze streek overbrengen". 

Langoustines & paddenstoelen

Ingrediënten: 
12 langoustines, 250 g witte paddenstoelen, 100 g shiitakes, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, olijfolie, roomboter, peper en zout, selectie eetbare bloemen (bijvoorbeeld kervel, Oost-Indische kers, Citrus Afrikaanbloemetjes)
 
Bereiding: Snijd de schoongemaakte shiitakes en witte paddenstoelen in schijfjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn. Maak de langoustines schoon. Breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Trek de staart eruit. Snijd het darmkanaal eruit. Laat wat olijfolie goed warm worden in een pan met antikleeflaag. Leg er de langoustinestaarten in en bak ze gedurende 4 minuten langs elke kant. Schep uit de pan en houd apart. Doe de shiitakes in de pan. Laat al roerend op hoog vuur gedurende 1 minuut bakken. Voeg de witte paddenstoelen toe. Doe een klontje boter in de pan. Laat op hoog vuur al roerend nog 3 minuten verder bakken. Voeg de fijngehakte sjalot en de knoflook toe. Zet het vuur laag. Peper en zout. Laat nog 1 minuut zachtjes bakken. Leg de langoustines opnieuw in de pan. Laat ze even warm worden en roer alles goed door elkaar. Werk af met gehakte peterselie en een selectie eetbare bloemen.

Tikvesh Mavedonië | Venec - Prokupec

  • Druivenras: Prokupec. Een druif afkomstig uit voormalig Joegoslavië. Tegenwoordig vooral te vinden in Servië, Kosovo en Macedonië.
  • Proef en ruik zacht en rond, zeer aantrekkelijk geurend naar frisse kersen, bramen, pruimen, cacao, amandel. Heel puur, elegante stijl, afgeronde tannines, zeer doordrinkbaar. Goede lengte.
  • Lekker bij hamburgers, rundvleesspiesjes, kruidige worst, boerenkazen, romige boerenkool stamppot.
  • Venec Winery omvat ca 300 ha eigen wijngaarden in het Zuid-Oosten van Macedonië. Van origine een bedrijf wat groot is geworden in het houden van vee en in landbouwproducten en het verbouwen van hogewaardige kwaliteits druiven voor wijn en voor op tafel om te eten.  De beste druiven worden geselecteerd voor de eigen moderne wijnmakerij en een deel wordt verkocht aan cooperaties en andere wijnmakers.

Lamstajine

Ingrediënten: 1 kg lamsschouder in stukken gesneden, 4 vastkokende aardappelen, 2 grote wortelen, 3 tomaten, 1 aubergine, 2 uien,
3 teentjes knoflook, 2 dl olijfolie, ½ bosje koriander, 3 tl  paprikapoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 tl gemalen kaneel, 3 tl gemalen zwarte peper, 2 tl komijnpoeder, 1 (geconserveerde) citroen, zout, 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding: Snijd de ui in ringen. Schil de aardapppelen en wortelen, snijd in vrij grote stukken. Snijd de tomaten en aubergine in grote stukken. Snipper de look fijn. Bak het lamsvlees in olijfolie. Doe er alle specerijen, uiringen en look bij.  Voeg de stukken tomaat en een scheutje water toe. Sluit de tajine (of doe het deksel op de wokpan) en draai het vuur op de laagste stand. Doe er na enkele minuten de aardappelstukjes en wortel bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen voor je de aubergine toevoegt. Voeg na nog eens een kwartier de in stukken gesneden citroen toe. Let er op dat het gerecht niet te droog komt te staan. Voeg evt wat water toe. Als alles mooi gaar is kan je de tajine van het vuur nemen en afwerken met geplukte koriander en fijngehakte peterselie.

Tenuta Iuzzolini Cirò Bianco

  • Druivenrassen: Greco. De druiven worden met de hand geplukt en rijpen 5 maanden in rvs tanks, gecombineerd met een korte rijping op barriques.
  • Proef & ruik een heerlijk frisse neus, heel veel fruit zoals meloen, rijk, exotisch, licht vetje, mineralig en geconcentreerd. 
  • Lekker bij stevige visgerechten met kruiden, gerechten uit de oven met geitenkaas en aubergine.
  • Enthousiaste, patriarchale producent uit Calabria, waar Italië Sicilië raakt zeg maar. De wijngaarden liggen nabij Crotone aan de Ionische Zee. Inheemse druifsoorten, gecombineerd met moderen technieken, wit en rood. Ciro is de naam van de DOC. De Bianco wordt gemaakt van Greco bianco, rijk, exotisch, met lichte houttoest, en de rode is vervaardigd van de Galioppo, zeldzaam in Nederland.
  • Perswijn: 'Boenwas, anijs en gele pruimen, krachtig, kamille. Rijp en mollig, zacht en sappig, goede zuren, elegant'

Tenuta Iuzzolino Cirò Rosso

  • Druivenras: Gaglioppo. De druiven worden met de hand geplukt en rijpen 5 maanden in rvs tanks, gecombineerd met een korte rijping op barriques.
  • Proef & ruik veel warm rood fruit, bloemen gecombineerd met kruiden. Een wijn met ongekend veel (door)drink plezier...
  • Lekker bij rood vlees, pasta met spek, konijn en zachte kazen.
  • Het ontdekken waard.

Gegrilde pakketjes van aubergine,  courgette, Brie en linzen met pittige​ dressing

Ingrediënten: 1 rode ui, 2 aubergines, 2 courgetten, 4 rode paprika’s, 1 teentje knoflook, 1 limoen, bosje munt, handje basilicumblaadjes, 
2 el fijngehakte koriander, 1 chilipeper, 2 gezouten ansjovisfilets, 1 tl suiker, 250 g Brie, 400 g linzen uitgelekt, 1 tl paprikapoeder, olijfolie
peper en zout, 

Bereiding: rooster de paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Laat afkoelen, verwijder het vel en snijd in plakjes. Snijd de uiteinden van de aubergines en courgetten weg en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue of in de grillpan. Leg de plakken terug op een snijplank. Leg op elke plak aan de onderkant een stuk gegrilde paprika, brie en basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Plooi de plakken dicht en zet eventueel vast met een prikker. Leg ze op de bbq of onder de grill, ca 6 minuten. Keer ze halverwege om. Snipper de rode ui fijn en leg deze samen met een scheutje olijfolie in een aluminium bakje. Zet het bakje op het barbecuerooster en laat de ui even bakken. Voeg de linzen toe en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Laat bakken tot de linzen goed warm zijn. Bestrooi met de koriander.

Doe ondertussen de munt, gepelde knoflook, sap van de limoen, suiker, ansjovis en 4 el olijfolie in een blender en mix glad. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout. Snijd het chilipepertje in fijne ringen en roer door de dressing.  Serveer de dressing, samen met de linzen, bij de groentepakketjes.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.