Bio

Duitsland: Deutzerhof Spätburgunder Balthasar C

Vorige Artikel 4 van 4
€ 24,95 (inclusief btw)

Duitsland - Ahr | Deutzerhof Spätburgunder Balthasar C

  • Druivenras: Spätburgunder (Pinot Noir). 
  • Proef en ruik prachtige fruittonen van frisse kersen en wilde aardbei. Daarnaast heeft de geur iets hartigs; hier ruik je de bodem. De negen maanden houtrijping op gebruikte vaten draagt bij aan de structuur en een lichte vanillegeur. Een mond vol, elegant, ongefilterd en intens. Ook hier komt in de peperachtige smaak de leisteen bodem weer terug. Een serieuze wijn om van te genieten, een feestje! 
  • Lekker bij: Sushi, Sashimi, eendenborst, vega-gerechten met bieten en rodekool, Zwitserse bergkaas. Kip uit de oven of stoofvlees met piment en kruidnagel. 
  • Hier komen we in het meest noordelijke kwaliteits wijnbouwgebied van Europa. Met circa drie uur rijden vanaf Midden-Nederland kom je aan in het mooie Ahr dal. De wijngaard van Deutzerhof ligt in Mayschoß in een soort amfitheater, hierin blijft de warme lucht lang hangen, wat zorgt voor een langzame rijping. Het zijn zéér steile hellingen langs de rivier de Ahr. De bodem wordt gedomineerd door leisteen; dit levert slanke, minerale en frisse wijnen op met veel elegantie. Biodynamische werkwijze.  Het is al sinds 1574 dat de familie Cossmann hier druiven verbouwde en al rond de middeleeuwen namen Deutzer monniken de Pinot Noir mee vanuit Bourgondië. In 1980 waren het Hella Cossmann en haar man Wolfgang Hehle die het roer omgooiden om de beste rode wijn van Duitsland te gaan maken. Beter druivenmateriaal, lagere opbrengsten en wijnmaken met weinig ingrepen. Ze horen niet voor niets tot de beste wijnhuizen van Duitsland.
  • German Gastro Cup 2021 'Beste gastronomische Duitse rode wijn'

Recept: Sushi Tonijn met Oosterse rijst. (4 personen)

  • Ingrediënten: 4 gelijke plakken tonijn á 100 gr. p.p., 1 el. Miso pasta,  1 nori vel.
  • Rijst:300 gr Zilvervlies rijst,  2 tenen knoflook, 2 sjalotten, 1el venkelzaad, 1 el korianderzaad, 50ml witte wijn, 300ml bouillon. Groenten: 1 broccoli, 1 winterpeen, 250gr shiitake,  2 el zoete sojasaus, sesamzaadjes/sesamolie. (1 vijzel)
  • Snijd de groente in gelijke stukken en kook de broccoli en wortel beetgaar, leg apart. Fruit een gesnipperd uitje in een koekenpan, voeg fijngemalen koriander en venkelzaad toe, bak vervolgens rijst mee totdat het glazig wordt. Blus af met witte wijn en voeg in diverse etappes bouillon toe (Risotto stijl) Wanneer de rijst mooi gaar is, pak een nieuwe koekenpan en voeg een scheut sesamolie toe, wok de shiitake, broccoli en wortel op hoog vuur. Wanneer dit gaar is, draai het vuur laag en voeg soja en sesamzaad toe. Maak een papje van miso en water en strijk beide kanten van de tonijnsteak ermee in, rol het nori vel om de smalle kant van de tonijn en bak op hoog vuur aan, maar serveer rauw! Maak het bord feestelijk op.
  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.