Georgië: Iveriuli Saperavi Tbilvino Kakheti

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)

Iveriuli Saperavi
Tbilvino | Kakheti | Georgië 

  • Druivenras Saperavi, de inheemse Georgische blauwe druif met rood vruchtvlees (teinture).
  • Proef en ruik een medium bodied wijn met veel geur van sappige bramen en zwarte bessen. Een mooie kruidigheid van laurier en een lichte toon van tabak, chocolade en een beetje tannine.
  • Lekker bij gegrild rood vlees , kebab, klein wild (met paddenstoelen), hardere kazen.
  • De wijngaarden liggen vlak bij de Alazani rivier in het wijndistrict Kakheti in Georgië. De druiven vergisten in rvs tanks. Vegan friendly. Tbilvino was voorheen de grootste leverancier van Georgische wijn aan de voormalige USSR. In 1998 overgenomen door de broers Giorgi and Zura Margvelashvili. Zij hebben de wijnmakerij gemoderniseerd, de productie beperkt en met hulp van wijnmakers uit Italië, Frankrijk en Australië de wijnen van authentieke druivenrassen enorme kwaliteitsimpulsen gegeven.

Recept: heerlijke paddenstoelenragout met linzen

Ingrediënten: 15 g gedroogde porcini, 6 dl water, ca 600 g gemengde verse paddesntoelen (shi-itake, oesterzwammen, kastanjechampignons), +/- 300 gram korstjes (oud)brood, olijfolie,  knoflook, 1 ui, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij; alles fijngesneden, 1,5 dl witte wijn, 3 takjes tijm, 2 el zure room, fijngehakte dragon en peterselie, grof zout en peper.

Bereiding: Laat de gedroogde porcini 30 minuten weken in 2 dl van het water. Maak de verse paddenstoelen schoon  en verhit de oven op 200°C. Snij het brood in stukjes. Meng ze met olijfolie, knoflook en zout. Verdeel op de bakplaat en rooster circa 15 minuten in een warme oven goudbruin.  Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Doe er de verse paddenstoelen in en laat ze bakken. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe nu in dezelfde pan opnieuw een eetlepel olie en smoor hierin de ui, bleekselderij en wortel op halfhoog vuur. Voeg de wijn toe en laat kort inkoken. Schep de porcini eruit en knijp het vocht er zachtjes uit, doe het resterende weekvocht in de pan. Voeg 4 dl water, tijm en zout toe en laat 20 minuten zachtjes inkoken tot je nog ongeveer 2 dl over hebt. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Verhit opnieuw de bouillon en voeg de paddestoelen, zure room en kruiden, zout en peper naar smaak toe. Leg in elk bord  wat croutons en schep er een portie paddenstoelen op. Seveer met gehakte kruiden. besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met zwarte peper. Serveer eens met linzen, zoete aardappel en een gepocheerd eitje.

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.