Griekenland : Karanika Extra Brut Cuvée Spéciale

Vorige Artikel 6 van 6
€ 23,95 (inclusief btw)

Griekenland - Karanika Sparkling Brut

  • Druivenras: Xinomavro (een blanc de noir dus), rijpte 12 maanden ‘sur lie’
  • Proef en ruik uitbundig, fris en zuiver steen- en citrusfruit naast een romig mondgevoel met hazelnoot, geroosterd brood en wat Mediterrane kruiden. 
  • Lekker bij mooie visgerechten, sushi, seafood of ‘on it’s own’.
  • Domaine Karanika is een wijndomein in het uiterste noorden van Griekenland, tegen de Macedonische grens aan. Vanwege de hoogte, boven 650 meter, is het klimaat hier beduidend koeler dan in de rest van Griekenland. Het is bijna continentaal te noemen, maar door de nabijheid van Lake Vegorits is het nog redelijk zacht...Het wordt gerund en is opgericht door de Nederlanders Laurens en Hartman en Anette van Kampen. Zij hebben zicht tot doel gesteld met typisch lokale druivenrassen, vooral de Xinomavro, het imago van Griekenland als wijn land te verbeteren. Dit doen ze door moderne gevinifieerde wijnen op de markt te brengen, toegankelijke stijl, maar absoluut onderscheidend ten opzichte van de bijna gestandariseerde 'nieuwe wereld' wijnen. 
    Met afstand de beste “champagne” uit Griekenland en ver daar buiten! Deze Sparkling werd in Frankrijk in de top 10 van beste Champagnes gekozen. Groot was de consternatie toen bleek dat het een Sparkling uit Griekenland was. Meesterwerk van wijnmaker Laurens Hartman.

Lemon & garlic shrimp’s  (4 personen) 
Voor de marinade: 750 gram gamba’s, 3 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, schil van 2 citroenen, 2 theelepel gedroogde oregano.
Voor de bereiding: 6 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 1 rode peper, 50 milliliter witte wijn, sap van 1 citroen, 1 theelepel gedroogde oregano, peper en zout.

Bereiding: Pel de gamba’s en maak deze schoon. Doe ze vervolgens in een kom. Pers de teentjes knoflook en rasp de schil van de citroen zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook en de citroenschil samen met de olijfolie en de gedroogde oregano aan de gamba’s toe. Schep goed om zet de kom vervolgens afgedekt minimaal een uur in de koelkast. Hak de ui, de teentjes knoflook en de rode peper fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een koekenpan tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de gemarineerde gamba’s (inclusief de marinade) toe en bak deze twee minuten mee. Voeg de witte wijn, de oregano en het citroensap toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel in een paar minuten in tot de alcohol verdampt is en de gamba’s gaar zijn. Breng de Knoflook-Citroen gamba’s op smaak met peper en zout en serveer direct.

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.