Bio

Chili: Emiliana Organic Sparkling Brut

Vorige Artikel 7 van 27 Volgende
€ 13,95 (inclusief btw)

Chili – Casablanca Valley – Emiliana – Sparkling Brut

  • Druivenras: Chardonnay en Pinot Noir
  • Proef en ruik: Lichtgeel van kleur. In de geur karakteristieken van wit fruit, bloemen aroma’s en een lichte toast toets. De smaak is fris met een fijne en elegante mousse. De afdronk is lang en het bewijs van een hoge kwaliteit.
  • Lekker bij: borrelhapjes, mosselen, oesters, garnalen, flammenkuchen, salades en voorgerechten met groenten en of vis.
  • Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.
  • Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk achterlaat.  
© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.