Nederland: Zuid Limburg - Mergelland | Wijndomein Stokhem - Pinot Noir Rosé

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

Zuid-Limburg - Mergelland | Wijndomein Stokhem - Pinot Noir Rosé

  • Druivenras: Pinot Noir 
  • Proef en ruik prachtige vrolijke fruittonen geven meteen een zomers gevoel. Cranberry, frisse frambozen, aardbeien, wat witte perziken. In de smaak die lang blijft hangen volop rijpe aardbeien en frisse kersen. Dorstlesser bij uitstek. 
  • Lekker bij: eendenborst, gegrilde kip, vegetarische quiche, pizza.
  • De 6.200 pinot noir stokken van Jeroen van der Eng staan op een steile helling met een hellingspercentage tot wel 20% op pure mergelbodem midden in het Limburgse heuvellandschap. Jeroen maakt van de blauwe pinot noir druif prachtige wijnen. Met zorg en aandacht voor bodem, planten en omgeving wordt er gewerkt aan een optimale balans om heerlijke wijndruiven te kunnen laten groeien en oogsten. De wijngaard is al bijna 15 jaar geleden aangeplant en levert geweldig volwassen fruit met veel diepgang. Laat daar een bevlogen wijnmaker als Jeroen op los en het resultaat is indrukwekkend!

Recept:  Quiche met broccoli, tomaatjes & schelvis

  • Ingrediënten:   1 ui, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 broccoli, 8 kerstomaatjes, 100 g doperwten, 1 vel kruimeldeeg, 400 g schelvisfilets (of wijting), 4 eieren, 125 g ricotta, 100 ml melk, 125 gr parmezaanse kaas, roomboter, peper, zout.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm met 24 cm diameter met het  kruimeldeeg en bak het deeg in 15 minuten voor. Snipper de ui fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in licht gezouten water. Fruit de ui met de knoflook in boter glazig. Voeg de courgette en erwten toe en laat 5 minuten meebakken. Klop de eieren los met de ricotta en de melk en kruid met peper en zout. Snijd de vis in kleine stukken. Verdeel de groenten over de voorgebakken vorm. Leg er de stukken vis tussen en giet er het eiermengsel over. Garneer met parmezaanse kaas. Plaats 35 minuten in de oven.

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.