Nederland: Noord-Limburg | Wijngoed Thorn - Dornfelder

Vorige Artikel 5 van 5
€ 17,95 (inclusief btw)

Noord-Limburg | Wijngoed Thorn - Dornfelder

  • Druivenras: Dornfelder, rijpt na vergisting nog 3 maanden in Franse barriques.
  • Proef & ruik heerlijk en puur, zeer aantrekkelijk geurend naar kersen, bramen en bosvruchten, iets peper en kruidkoek. De kleur van de wijn is vrij donker omdat Dornfelder een druivenras is dat veel kleur bevat.  Zeer sappig en zacht. Denk in de stijl van een mooie Beaujolais of elegante Valpolicella. Erg goed.
  • Lekker bij gegrilde kip, carpaccio, parelhoen, gevulde paprika, lamsracks.
  • De oude Maas sedimenten en de geringe jaarlijkse neerslag in Thorn zijn ideale elementen voor succesvolle wijnbouw. Harry Vorselen is een meester in het creëren van prachtige wijnen die door velen gewaardeerd worden. Overtuigende wijnen met veel drinkplezier.
  • Vegan

Recept: Flammkuchen 'pulled pork' 

  • Ingrediënten:  2 uien, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 4 varkenskoteletten, 200 g barbecuesaus, 2 vellen pizzadeeg, 250 g crème fraiche, 2 el fijngehakte bieslook, olijfolie, zwarte peper, zeezout.
  • Voor de salade: 100 g ijsbergsla, 100 g veldsla, 40 g kiemplantjes/mix, 1 citroen (sap), 1 tl honing, 1 tl mosterd.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode ui in halve maantjes en de witte uien in ringen. Pers de knoflook. Neem een ovenbestendige pan met deksel. Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze aan in vetstof langs beide kanten goudbruin. Voeg de witte uiringen en knoflook toe en bak even aan. Giet er de barbecuesaus bij, zet het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Draai het vlees halverwege om. Haal het vlees uit de saus, verwijder het bot en trek het met 2 vorken uit elkaar. Schep het vlees terug in de saus. Rol het deeg uit op twee bakplaten en bestrijk met een laagje zure room. Kruid met wat peper en zout. Verdeel de pulled pork en de rode ui over het deeg en plaats 15 minuten in de oven.
  • Voor de salade: snijd de ijsbergsla in fijne reepjes, klop het citroensap met de honing, mosterd en 3 el olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout. Hussel de ijsbergsla samen met de veldsla, kiemen en de dressing. 
  • Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en bedruppel met wat olijfolie en wat van de resterende saus. Bestrooi 
© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.