Nieuw-Zeeland: Mission Estate Chardonnay
Hawke’s Bay – Mission Estate Chardonnay
- Druivenras: Chardonnay
- Proef en ruik: Zacht en rijk met uitstekende structuur. Geur en smaak van fris steenfruit, kruisbes en citrus zijn prachtig gebalanceerd met subtiele kruiden en een lichte vanille ondertoon. Zeer elegante en pure stijl, prachtig.
- Lekker bij: vegetarische keuken (geroosterde aubergine, baba ganoush, caponata), zalm in folie van de BBQ of uit de oven, mediterrane kipgerechten,…
- Centraal in het succes van Nieuw-Zeeland als wereldberoemd wijnbouwgebied is het gematigde zeeklimaat en de vrij doorlatende alluviale bodems. Het groeiseizoen is lang en biedt perfecte omstandigheden voor langzame rijping en volle smaakontwikkeling. Koele nachten en warme dagen behouden de zuurgraad van het fruit, wat zorgt voor frisheid en levendigheid, zeer kenmerkend voor Nieuw-Zeelandse wijnstijlen. Hawke's Bay Region: Gelegen aan de oostkust van het Noordereiland, Hawke's Bay-wijnregio is een van de warmste wijnbouwgebieden in Nieuw-Zeeland.
- Mission Estate is een meermaals bekroonde wijnmakerij en een iconisch monument in Nieuw-Zeeland in het hart van Hawke's Bay. Opgericht in 1851 door Franse missionarissen, is het de oudste wijnmakerij van Nieuw-Zeeland en de thuisbasis van een uniek erfgoed. Paul Mooney, onze gepassioneerde wijnmaker sinds 1979, maakt een breed scala aan klassieke rode en witte variëteiten die worden gekenmerkt door zuiverheid van smaak, finesse en delicatesse.
- We beschouwen onszelf als hoeders van ons erfgoed en ons land, en al meer dan 20 jaar zijn we er trots op een van de oprichters te zijn van Sustainable Winegrowing New Zealand. In 1998 waren we ook een van de eerste wijnmakerijen in Nieuw-Zeeland die werd gecertificeerd met het internationaal erkende milieubeheersysteem ISO 14001. Beide certificeringen vertegenwoordigen de voortdurende inzet en toewijding van Mission om onze impact op het milieu te minimaliseren.
- De druiven van deze Chardonnay groeien op een bodem van grindbedden, goed doorlatende alluviale bodems en steenachtige terrassen. Het groeiseizoen is warm en droog en geeft intense en karaktervolle wijnen.
- De druiven worden zachtjes geperst met minimaal huidcontact en een lange, koele fermentatie. De meerderheid van de wijn heeft malolactische omzetting gehad, en is daarna gedeeltelijk gerijpt op eikenhout en op de lie, gedurende zes maanden, om de textuur te verbeteren.