Bio

Oostenrijk: Burgenland – Pittnauer - Pitti

Vorige Artikel 7 van 10 Volgende
€ 11,95 (inclusief btw)

Oostenrijk – Burgenland – Pittnauer - Pitti

 

Druivenrassen: 60% Zweigelt – 40% Blaufrankisch

Proef en ruik: De Pitti is een zachtaardige wijn, intens kruidig ​​en fruitig in de neus: viooltjes, bosbessen, sleepruimen, rode biet, plus nuances van broodkorst en potlood. Zeer sappig in de mond met een romige textuur, pruimen, gekonfijte bramen en wat tabak, licht inktzwart, met mooie harmonie. Echt heel erg lekker!

Lekker bij: allerhande pasta, rundvlees van de bbq en uit de oven, gerechten met aubergine, niet te zware Hollandse kazen.

 

De 'Pitti' is een blend van 18 jaar oude wijnstokken geplant op zanderige klei vermengd met kalksteen. De Zweigelt wordt half september met de hand geoogst, terwijl de Blaufrankisch begin oktober wordt geoogst; alle ontsteelt met twee weken maceratie. Elke druif wordt spontaan afzonderlijk gefermenteerd in staal met natuurlijke gisten gedurende 10-14 dagen. De wijn rijpt 12 maanden in staal en oud eiken en wordt vervolgens gemengd. Ongeraffineerd en licht gefilterd voor het bottelen.

Bij Pittnauer pakken ze de zaken op eigenzinnige wijze aan. Eén blik op de website bijvoorbeeld en je begrijpt al dat dit geen standaard wijnproducent is. En die eigenzinnigheid heeft succes: in Gols, in Oostenrijks Burgenland, maken Gerhard en Brigitte prachtige rode wijnen van vooral inheemse druivenrassen als zweigelt, blaufränkisch en sant-laurent.

Kwaliteit, typiciteit en stilistiek zijn voor Pittnauer de kernbegrippen. Met typiciteit wordt bedoeld dat de wijnen de bodem en het klimaat van het Burgenland moeten weerspiegelen. Stilistiek is een wat complexer begrip: kort samengevat is het de som van alle kleine beslissingen die op het gebied van wijngaardonderhoud en keldertechniek worden genomen om die speciale Pittnauer-vingerafdruk aan de wijnen mee te geven. In de wijngaard wordt met groot respect voor de wijnstokken én de omgeving gewerkt: er wordt bijvoorbeeld niet met chemicaliën gespoten en het onkruid wordt door middel van omspitten en mechanische verwijdering bestreden. De oogst gebeurt handmatig en er vindt een strenge selectie van de druiven plaats. Ook in de kelder wordt op zeer verantwoorde en geconcentreerde wijze gewerkt: temperatuur gecontroleerde vergisting, bescherming tegen oxidatie en overpompen van het sap over de pulp worden allemaal met beleid toegepast.

 

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.