Bio

Spanje: Cava Mare Brut Gran Reserva

Vorige Artikel 9 van 26 Volgende
€ 17,95 (inclusief btw)

Spanje - Giro Ribót - Cava Mare Brut Nature Gran Reserva

  • Druivenrassen: Macabeo, Xarel.lo, Parellada. Let op, dit is niet zomaar een cavaatje…maar een die vorstelijk is behandeld. Handwerk in de wijngaard, langzame vergisting en een tweede vergisting (champagnestijl) op fles. Na 36 maanden rijping 'sur lie weet je niet wat je meemaakt.
  • Proef en ruik een aangename getoaste geur van brioche en hazelnoten, iets ziltig, naast frisheid. Gedroogde abrikozen, vijgen en nougat. Breed, romig en rond van smaak, met een zachte mousse en lekkere bite, nodigt uit voor een volgende slok. Schenk de wijn in een witte wijnglas, dit opent de wijn.
  • Lekker bij romige roodkorstkazen, sushi, viscarpaccio, ceviche, tarbot met beurre noisette, of op de bank met je grote liefde. 
  • De wijngaarden van Giro Ribót voor deze speciale cuvée liggen aan de Middellandse Zee, wat de wijn extra frisheid en zilte tonen meegeeft. Men gelooft hier dat wilde planten de mooiste weerspiegeling van het terroir meegeven. Daarom groeien de planten als ‘bush vines’ (wilde struiken) die minder, maar meer geconcentreerde druiven opleveren en doorgaans vitaler zijn. Er wordt geen gebruik gemaakt van herbiciden en gebruik van pesticiden wordt tot een minimum beperkt. De volledige naam is Mare (zilt van de zee) Brut Nature (geen toevoeging van suiker bij de dosage) Gran Reserva (extra lange flesrijping).
  • Winnaar 30ste PSWCC Mousserende wijnen

Recept: Ei-amuse (4personen)

  • Ingrediënten: 8 eieren/ 50gr oude kaas/ 1 kleine wortel/ theelepel ras el hanout.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 190 graden. Splits de eieren heel voorzichtig zodat het eigeel intact blijft. Klop het eiwit met een snufje zout tot een stijve structuur, maar het moet niet vlokkerig worden. Rasp de kaas en wortel en meng dit met de ras el hanout kruiden. Spatel dit rustig door de eiwit massa, zorg dat het luchtig blijft. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak 8 mooie hoopjes van het eiwit, werk zo nodig bij met een lepel en druk er een klein kuiltje in, leg vervolgens het eigeel hierin. Bak de 8-10min. wanneer je van een zachter eitje houdt , en 14-16 minuten als je van een harder eitje houdt. Serveer warm met (flink) wat zwarte peper.
© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.