Bio

Oostenrijk: Neusiedlersee – Ernst Triebaumer – Rusterberg Blaufränkisch

Vorige Artikel 42 van 42
€ 17,65 (inclusief btw)

Oostenrijk – Neusiedlersee – Ernst Triebaumer – Rusterberg Blaufränkisch

  • Druivensras: Blaufränkisch
  • Proef en ruik: Dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.
  • Lekker bij: Lekker bij kruidige gerechten, wild, stoofpotjes (Goulash) en stevige kazen.

 

  • Ernst Triebaumer: “Welkom bij het Blaufränkisch verwenprogramma, perfecte zure kersentonen en zwarte kersenaroma's, lichtvoetig en nauwkeurig met brutale zuren, dat wordt een feestelijk samenzijn! Dit is een klassieke Blaufränkisch van verschillende locaties, verschillende bodems en meestal jonge wijnstokken. Een visitekaartje van ons bedrijf om dagelijks van te genieten”.
  • Absolute Blaufränkisch specialist, hun Mariental geldt al meer dan 30 jaar als maatstaf voor wijnen van dit druivenras in Oostenrijk. Tonen ook graag de mogelijkheden van Bordeaux-blends met Oostenrijks karakter. Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal en zijn in conversie naar gecertificeerd biologisch. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn.
  • Gerhard en Claudia Triebaumer: “Gedurende verschillende generaties heeft zich in onze familie een basis van kennis en intuïtie voor het werk op de boerderij ontwikkeld. De inzet voor traagheid is een zeer belangrijk onderdeel van deze professionele houding. Met de scharrelgroenten, scharrelvarkens en delicatessen van Richard en Beate komen we weer een stap dichter bij het imago van een oerboerderij. We behandelen onze wijnstokken als inheemse mensen en geven ze hun leefgebied en zelfbeschikking terug. Vergroening, begrazing, selectieve handpluk, zachte verwerking en spontane gisting zijn net zo belangrijk als rijping in houten vaten, tussen 300 en 5000 liter gedurende 6-22 maanden.”
© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.