Hongarije: Dúzsi Kékfrankos

Vorige Artikel 23 van 23
€ 9,50 (inclusief btw)

Hongarije – Szekszard | Dúzsi Tamás - Kékfrankos Leányvár Dűlő

  • Druivenrassen: 100% Kékfrankos
  • Proef en ruik: Veel rijp kersenfruit. Iets romig en krijtig. Wat langer in het glas krijgen de kersen gezelschap van rode bessen, vlierbessen en rode pruimen. Lichtvoetig, elegegant en heel doordrinkbaar. Licht gekoeld serveren,  ontegenzeggelijk Hongaars.
  • Lekker bij: licht kruidige stoofschotels (Goulash), charcuterie, paté, gevogelte, etc.

Recept: Hongaarse goulash ( 4 personen)

Ingredienten: 600 g runderstoofvlees, 2 uien, 2 wortelen, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 250 g champignons, 1 tl paprikapoeder, 1 el tomatenpuree, 200 ml rode wijn, 200 ml groentebouillon, 400 g gepelde tomaten, 1 el olijfolie, bieslook, peper, zout, sour cream.

Bereiding: Snijd de ui fijn en de champignons in partjes. Snijd de wortel en paprika in stukken. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Kleur het vlees aan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de uien, wortels, paprika, champignons toe en fruit glazig. Roer de tomatenpuree onder de groenten en blus met rode wijn. Giet de bouillon toe en de gepelde tomaten. Laat alles 2 uur op een zacht vuurtje sudderen. Werk de goulash af met bieslook en sour cream. Lekker met vers stokbrood.

© 2009 - 2023 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.