​Azerbeidzjan: Savalan Winery – Marselan/Syrah

Artikel 3 van 32
€ 14,95 (inclusief btw)

Azerbeidzjan – Savalan Valley | Savalan Winery – Marselan/Syrah

  • Druivenras: Marselan & Syrah
  • Proef en ruik: zacht en soepel rood. Volop rood fruit als frambozen, kersen, rode bessen. Dit alles wordt omlijst met zachte tannine en verfijnde kruiden. Zeer plezierige, vriendelijke wijn en uitermate doordrinkbaar.
  • Lekker bij: Heerlijk bij de borrelplank met diverse tapenade, droge worst en  kaasjes, steak tartare, pasta bolognese, nasi met saté.
  • Maceratie en fermentatie op de schil gedurende 7 dagen met gebruik van geselecteerde gisten. Fermentatie gebeurt bij een maximum temperatuur van 25°C.  Rijping van de wijn gebeurt in grote Italiaanse houten vaten.
  • De wijngaarden bevinden zich in de Savalan vallei op een 40 km van de stad Qabala in het noordoosten van Azerbaijan. De druiven groeien richting zuidoost, in een goed geventileerd en zonnig gebied in de heuvels van Kaukasus. De wijngaarden liggen op een 400m hoogte, op diepe gevarieerde bodems van voornamelijk kleigrond. 
  • Savalan is een jong bedrijf, opgericht in 2007. Gebaseerd op de uitgebreide ervaring van Italiaanse experten herleeft de kunst van het wijnmaken in de uitlopers van de Kaukasus. In de Savalan vallei op zo’n 400 meter boven zeespiegel heerst de perfecte verhouding tussen zonovergoten dagen, gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag. Het team van wijnmakers is een hechte internationale groep van gelijkgestemde mensen die toegewijd zijn aan het bedrijf en deskundige experten zijn in de kwaliteit van echte wijn en druiven.

Recept bij Savalan Marselan/ Syrah: Lavangi (traditioneel gerecht uit Azerbeidzjan)

*beetje aangepast naar het Hollands

Ingrediënten: 8-10 kipkarbonades (kippendij met bot), 150 gram gepelde walnoten (liefst halve), 1 grote witte ui, Granaatappelmelasse/ -siroop, Zout en peper naar smaak, Eventueel honing of andere vloeibaar zoet, Gietijzeren pan of ovenbestendige schaal.

Bereiding: Oven op 190°C, tenzij je de kip laat marineren, dan even wachten. Maal de walnoten tot pasta; Voeg de gepelde en gesnipperde ui toe; Mix naar smaak de granaatappelmelasse toe; Proef! De pasta mag een lekkere fris zure bite hebben; Voeg, als je het te fris zuur vindt, wat honing of vloeibaar zoet toe; Eventueel nog zout en peper; Meng de pasta met de kip; (Laat afgedekt 2 uur in de koelkast marineren); 40-50 minuten met deksel in oven, halverwege de kip even keren; Eventueel nog paar minuten zonder deksel om wat vocht te laten verdampen.

Serveren met (jasmijn)rijst, wortelen/ pompoen/ roerbakgroenten/ ui/ tomaat/ etc.

Variatie: Voeg rozijnen en verse kruiden naar smaak toe aan de pasta. Neem een hele kip (of vis) en vul die met de pasta.

 

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.